Prati nas

Ljubav

Tajna dugog braka: I nakon 75 godina svađaju se oko seksa!

U čemu je tajna vječne ljubavi? Postoji li neki tajni recept ili se nekim ljudima jednostavno posreći? Evie i John iz Minnesote u braku su već 75 godina i zasigurno znaju u čemu je stvar. Video koji je snimila njihova unuka daje odgovor na pitanje kako im je to uspjelo.

Objavljeno

|

Kako sačuvati brak?
John i Evie Kasper (screenshot: Youtube)

Ljubav koja traje čitav život – to je nešto za čime svi čeznemo, no tek rijetkima polazi za rukom takvu ljubav doista i naći. U čemu je tajna znaju zasigurno John i Evie Kasper iz Minnesote koji su u sretnom braku – pazite sad – 75 godina!

Video koji je snimila njihova unuka Danni Munro brzinom munje proširio se internetom i pogledalo ga je više od 40 milijuna ljudi. Kako i ne bi kad se u njemu krije odgovor na pitanje svih pitanja: kako ostati u sretnoj vezi ili braku čitav život?

“On je lud za mojim tijelom”, kroz smijeh kaže Evie. “89 mi je godina i on mi još uvijek govori da ga napaljujem!”

“Da, samo što je ona dosta škrta s tim svojim tijelom. Još uvijek sam napaljen kao i prije”, kaže prpošni John.

Evie i John poznaju se već 80 godina. Upoznali su se kad im je bilo deset godina jer su išli u isti razred. Evie kaže kako je u razredu John sjedio iza nje i gađao je papirićima. No ljubav nije odmah planula, priznaje John.

“Kad imaš deset godina, cure te baš ne zanimaju. Prošlo je pet godina prije nego sam počeo nešto osjećati prema njoj.”

Tajnu svog sretnog braka Evie i John mogu sažeti u sljedeće: “Nemojte se inatiti i ići ljuti na počinak. Vrlo je važno sve probleme odmah raspraviti i ne dopustiti da se talože. I obavezno poljubac prije spavanja.”

No i Evie i John ponekad se posvađaju.

“Svađamo se oko seksa”, kaže John.

“On zna potrošiti puno novca na šišanje”, nadovezuje se Evie.

Opisujući svoju vezu, Evie i John naglašavaju još jedan detalj.

“Uvijek smo se držali za ruke. I u srednjoj školi i kasnije. I sada se držimo za ruke ali zato da ne padnemo”, šali se Evie.

“U braku je najvažnije da budete dobri jedan prema drugome, da budete dobri prijatelji. Mi si govorimo lijepe stvari. Na primjer, rekla sam Johnu da me nikada nije privlačio ni jedan drugi muškarac, na što mi je on odgovorio da ni njega nikad nije privlačio ni jedan drugi muškarac.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.