Prati nas

Vijesti

Hrelja prijeti Kujundžiću zbog najave poskupljenja dopunskog

Ministru Kujundžiću je s tiskovne konferencije poručio kako ima jedinstvenu priliku da se kod ministra financija Zdravka Marića izbori za novac koji država nije uplatila u dopunsko zdravstveno osiguranje. Kada bi to napravio, svim građanima mogla bi biti ponuđena polica dopunskog osiguranja po jedinstvenoj cijeni od 60 kuna.

Objavljeno

|

predsjednik umirovljenika hrvatske
Silvano Hrelja (foto: hsu.hr)

“Kada napiše prvu riječ na odluku o poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja, tog trena u parlamentu pokrećemo postupak opoziva ministra Kujundžića”, izjavio je to predsjednik hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja na konferenciji.

Ministru zdravstva Milanu Kujundžiću (HDZ) je s tiskovne konferencije poručio kako ima jedinstvenu priliku da se kod ministra financija Zdravka Marića izbori za novac koji država nije uplatila u dopunsko zdravstveno osiguranje. “Kada bi to napravio, svim građanima mogla bi biti ponuđena polica dopunskog osiguranja po jedinstvenoj cijeni od 60 kuna. Dopunsko osiguranje unatoč tome što država ne plaća ili neredovito plaća svoje obveze posluje pozitivno za oko 150 milijuna kuna”, kaže Hrelja.

Najave poskupljenja Hrelja smatra štetnim za državu i društvo, jer to može dovesti do uskraćivanja prava na zdravstvenu zaštitu. “Takve najave su rastakanje javnog osiguravatelja i uništavanje instituta društvene solidarnosti. Krše se temeljna načela dopunskog osiguranja koje u okviru Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima svoj legitimitet, autonomiju, žiro-račun i njegovo se poslovanje gleda zasebno”, kaže Hrelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.