Prati nas

Vijesti

Guverner Vujčić o produljenju radnog vijeka: To je u interesu svih nas

Je li reforma činjenica da ćemo morati duže raditi, jer smo stara nacija, da ćemo zdravstvene usluge morati plaćati temeljem imovinskog cenzusa, jesu li to stvari koje ćemo morati prelomiti i reći građanima – To će morati biti tako?

Objavljeno

|

S koliko godina se ide u mirovinu?
Boris Vujčić (screenshot: Nova TV)

Danas (10. srpnja) u Dubrovniku počinje skup  međunarodnih financijaša i bankara. Doći će i predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde. Povodom skupa, gost Dnevnika Nove TV bio je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

“Je li reforma činjenica da ćemo morati duže raditi, jer smo stara nacija, da ćemo zdravstvene usluge morati plaćati temeljem imovinskog cenzusa, jesu li to stvari koje ćemo morati prelomiti i reći građanima – To će morati biti tako?” pitanje je koje je Vujčiću postavio Mislav Bago.

“Jasno je da stanovništvo stari. Bit ćemo starije stanovništvo i morat ćemo duže raditi. Ne samo da smo stariji nego smo i zdraviji u prosjeku, i dulje živimo, pa zašto ne bismo dulje radili? Ne treba se toga bojati, niti se tome opirati. To jest u interesu svih nas”, odgovorio je guverner.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.