Prati nas

Stil i ljepota

Daphne Selfe: Na pisti od 1949. godine

Ova ikona stil nekoliko je puta prekidala karijeru i to zbog majčinstva ili kada se je morala brinuti o teško bolesnom suprugu. Usprkos svemu, sačuvala je strast u svemu što radi; od piste preko brige za lokalnu kulturnu baštinu do vrtlarenja.

Objavljeno

|

Tko je najstarija manekenka?
screenshot: Youtube

„Nisam nikada radila ništa s licem, nikakvi fejsliftinzi, nikakvi botoksi. Kosu sam jedno vrijeme bojala sama i to u četrdesetima kada su mi počele izbijati sijede. Onda me je to počelo zamarati. Sada je duga, jer je tako jeftinije. Vrat mi s dugom kosom izgleda duži, a i ne izgleda kao stara gospođa s trajnom“, kaže Daphne Selfe, najstariji supermodel na svijetu. Daphne je, naime, navršila 89 godina, a na pisti je od daleke 1949. godine.

Danas ćete ju vidjeti na pisti u Parizu, a već sutra je možda u Tokiju. Ova majka troje djece kaže da danas ne bi uspjela izgraditi ime u svijetu mode: „Bila sam preniska i imala sam preširoka ramena. Nikad me nitko nije tražio da smršavim za snimanje. Znate, do 1954. su bile nestašice hrane i uvijek ste bili zahvalni kada biste se dočepali dobrog obroka. Jako mi je žao današnjih djevojaka kad vidim što sve moraju raditi.“

Ova ikona stil nekoliko je puta prekidala karijeru i to zbog majčinstva ili kada se je morala brinuti o teško bolesnom suprugu. Usprkos svemu, sačuvala je strast u svemu što radi; od piste preko brige za lokalnu kulturnu baštinu do vrtlarenja. „Puno šetam i radim jogu kod kuće. Nema vremena za odlaziti na satove joge.“

No, ipak, angažiraju li je kreatori i fotografi zbog njenih godina, a ne zbog toga što je lijepa? „Nikako. Danas nosim puno više revija visoke mode nego dok sam bila mlada. Možda je to zbog toga što sam izgubila dječje salo. Vide se kosti kroz moje lice“, ispričala je ova ikona stila koju na Instagramu prate deseci tisuća obožavatelja. Do kada će raditi? “Na pisti sam od 1949. i ne razmišljam o mirovini. Sve dok me traže, radit ću”, odgovara ova britanska ljepotica koja je radila s najvećim svjetskim magovima mode i fotografije, a mnoge među njima je i nadživjela.

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

Najstarija manekenka

Daphne Selfe u pedesetim godinama 20. stoljeća

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.