Prati nas

Vijesti

Peticija: Kujundžiću, ne damo ti tri milijarde kuna!

Uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine.

Objavljeno

|

Tko je Milan Kujundžić?
Milan Kujundžić (foto: vlada.hr)

Nakon što je udruga poreznih obveznika Lipa sakupila više od 140 tisuća potpisa građana, a protiv poreza na nekretnine, premijer Plenković je stornirao taj namet kojeg su željele uvesti mnoge vlade. Sada su pokrenuli novu peticiju s kojom žele spriječiti Vladu da provede naum ministra zdravstva Milana Kujundžića koji želi podignuti porez na mobilnu telefoniju, cigarete, alkohol i igre na sreću.

Peticiju možete potpisati na ovom linku.

Uz to, Kujundžić ne odustaje ni od skupljeg dopunskog osiguranja, imovinskog cenzusa, i drugih planiranih mjera s kojima bi se pokrpala rupa zdravstvenog proračuna koja nadilazi 3 milijarde kuna. Stoga Lipa poziva građane da kažu jasno i glasno NE novim poskupljenjima pa makar i na proizvode koji nisu nužni za golo preživljavanje.

Novi porezi su deset puta veći od poreza na nekretnine

„Uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine. U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje“, izračunala je Lipa.

„Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obavezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu“, kaže ova uspješna udruga i poziva Vladu da umjesto zavlačenja ruke u građanski džep smanji rashodovnu stranu proračuna te da provede reforme i porezno rastereti građane.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.