Prati nas

Mozaik

Sve žele Vjekoslava (90) i njegovu mirovinu!

Do sada me nazvalo već osam žena. Nisam mislio da ću dobiti toliko ponuda, a ne sumnjam da će ih biti još. Što ću sad, stvarno ne znam, ali svakako ću vam javiti što sam odlučio. Nisam se još niti s jednom dogovorio za susret, još ću malo pričekati.

Objavljeno

|

Kako naslijediti mirovinu?
foto: Pixabay

Djed Vjekoslav koji je prije nekoliko dana postao glavna vijest jer je objavio da traži ženu kojoj bi ostavio svoju mirovinu, u novim je problemima. Naime, javilo mu se toliko potencijalnih supruga da ni sam ne zna odakle bi krenuo, a o svemu bi se dao snimiti i kakav reality show.

Priču o 90-godišnjem Koprivničancu Vjekoslavu Golubu koji traži suprugu od koje ne očekuje čak ni da živi s njim, već samo da ga pokopa u njegovu grobnicu na koprivničkom groblju prenijeli su gotovo svi mediji, a gospođe spremne udovoljiti Vjekinoj želji javile su se iz čitave Hrvatske.

“Da, malo sam se iznenadio ovaj tjedan. Do sada me nazvalo već osam žena. Nisam mislio da ću dobiti toliko ponuda, a ne sumnjam da će ih biti još. Što ću sad, stvarno ne znam, ali svakako ću vam javiti što sam odlučio. Nisam se još niti s jednom dogovorio za susret, još ću malo pričekati”, ispričao je budući mladoženja za Jutarnji list. Jutarnji je stupio u kontakt i s nekoliko žena koje su se javile Vjekoslavu te ih upitao zašto su se na to odlučile.

Za mirovinu spremne!

Pedesetogodičnja Ličanka Katica je rekla: “Mislim da se tu uplela sudbina. Rano liježem, i baš kad sam željela ugasiti televizor, čula sam za gospodina Goluba. Odmah sam znala da je to upravo ono što tražim. Tražila sam muškarca koji bi mi ostavio mirovinu i to je sve. Stambeno sam zbrinuta, imam čak i previše prostora, no ne znam hoću li uopće imati mirovinu. Nadam se da će gospodin Vjekoslav mene odabrati.”

Jelena iz Slavonskog Broda odgovorila je ovako: “Već tri godine tražim partnera, i sama sam starija, pa zašto se ne bih upoznala s gospodinom Vjekoslavom. Vjerujem da bi nam bilo dobro zajedno, naučena sam raditi, kuham, čistim, pa zašto ne bih to radila za nekoga tko bi mi želio financijski pomoći. Vrijedi pokušati.2

Draženka iz Koprivnice želi pak Vjeku spojiti sa svojom mamom: “Moja mama je sama, ima tek nekoliko stotina kuna mirovine i mislim da bi jedno drugome mogli biti dobro društvo. Budući da nudi mirovinu, zašto ne prihvatiti, a i ja ću im pripomoći u kući kad imam vremena. Mama je oduševljena idejom, a budući da čujem da je konkurencija velika, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti.

Ankica iz Rijeke opisala je svoju tešku situaciju: “Imam dijete s autizmom, njegova pomoć iznosi 1200 kuna, a to nam nije dovoljno za život. Htjela bih sinu omogućiti bolji život od ovog kakvog sad ima i zato sam se odlučila javiti gospodinu Vjekoslavu. Mislim da je lijepa gesta to što nekome želi osigurati bolji život, a mi se zaista mučimo. Čak sam i stan prodala za potrebe liječenja za sina.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.