Prati nas

Show

Josip Manolić je najstariji hrvatski vozač

Imao sam problem da mi je istekla vozačka dozvola koja je trajala tri godine. Prije tri godine sam zamolio komisiju da mi daju dozvolu koja bi mi trajala do stote godine. Dobio sam novu dozvolu. Jedina razlika, u odnosu na staru, je što su mi sada propisali naočale za vožnju.

Objavljeno

|

Tko je najstariji vozač u Hrvatskoj?
screenshot: RTL

Najstariji vozač u Hrvatskoj ima 97 godina. Prošli mjesec je bio na liječničkom pregledu – i produžio vozačku dozvolu za još tri godine. I ne treba sumnjati, vozit će i u stotoj. Jedino što se promijenilo je da u vožnji sada mora nositi naočale, otkrio je RTL.

On je Josip Manolić. Čovjek koji je u karijeri bio sve i svašta, šef Udbinih zatvora, jedan od osnivača HDZ-a i najbliži suradnik Franje Tuđmana, hrvatski premijer, HDZ-ov disident, čovjek koji je nadživio sve i svakoga i na kraju je postao vlasnik Golf ‘četvorke’ i titule najstarijeg vozača.

„Imao sam problem da mi je istekla vozačka dozvola koja je trajala tri godine. Prije tri godine sam zamolio komisiju da mi daju dozvolu koja bi mi trajala do stote godine. Dobio sam novu dozvolu. Jedina razlika, u odnosu na staru, je što su mi sada propisali naočale za vožnju.“

„To je taj golfić kojeg mučim 19 godina i on mene. Mislim da idemo kraju i on i ja“, izjavio je Manolić i posjeo RTL-ovog novinara u vozilo. Ipak, nisu se dalje otisnuli od prilaza kući.  Zbog išijasa u lijevoj nozi, Manolić rijetko vozi. Progovorio je i o supruzi Mirjani koju je oženio nakon 34 godina veze. „Sad smo ipak odlučili ozakoniti taj naš zajednički život.“ U planu mu je napisati još jednu knjigu, a možda i osnovati još jednu stranku. Video snimku druženja s popularnim Manolićem pogledajte na stranicama RTL-a.

screenshot: RTL

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.