Prati nas

Zdravlje

Recept za dug život koji će vam se sigurno svidjeti

Jedite zdravo, puno se krećite, klonite se stresa… Sve su to poznati, ali prilično zamorni savjeti za dug život. No jedna stogodišnjakinja iz Sjedinjenih država ima potpuno drugačiji recept. Ona već godinama, svakoga dana…

Objavljeno

|

Kako doživjeti stotu?
foto. Pixabay

Recepti za dug život obično su prilično zamorni: jedite zdravo, puno se krećite, klonite se poroka i stresa… Iskreno, kome se doista da tako organizirati život? No jedna stogodišnjakinja ima posve drugačiji savjet koji će vam se, sigurni smo, jako svidjeti.

Florance Bearse živi u američkoj državi Maine i prošli je četvrtak napunila okruglih sto godina. Kaže kako je njezina tajna za dugovječnost – redovito ispijanje alkoholnih pića. Gospođa Florance je čitav životni vijek provela vodeći restoran, a nakon umirovljenja preselila se u dom za starije i nemoćne. Kaže kako je čaša vina dnevno običaj kojeg već godinama poštuje.

„Sve mi možete uzeti, ali to ne!“, šali se vitalna stogodišnjakinja koja je pred novinarima (vidi sliku dolje) demonstrirala svoj recept za dugovječnost. Želimo joj sretan rođendan i obećajemo da ćemo i sami iskušati njezin recept. Živjeli!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.