Prati nas

Vijesti

Zagreb: Nove cijene ZET-ovih karata

Unatoč očekivanjima, karta od 4 kune nije podebljala ZET-ovu blagajnu, već upravo suprotno. Stoga Bandić najavljuje uvođenje novih karata koje će koštati manje od 12, a više od 4 kune.

Objavljeno

|

Bandić polaže kamen temeljac
foto: zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će uvesti ZET-ovu kartu po cijeni između četiri i 12 kuna tako da građanima koji se voze tri ili četiri stanice omoguće cijenu karte od četiri kune, oni koji se voze 10 ili 12 stanica da se voze za šest ili osam kuna, a oni koji se voze dva sata da se plate 10 ili 12 kuna.

Kaže iz dva razloga moraju “uvesti kartu između četiri i 12 kuna”.

“Zato što je pola sata kratak rok, ne samo zbog 18 milijuna kuna manje u ZET-u, mi ga subvencioniramo sa 400 ili 500 milijuna kuna pa i tih 18, 19 milijuna kuna ćemo platiti svi zajedno, nego zato da taj teret što ravnomjernije rasporedimo i da građanima omogućimo da oni koji se voze tri ili četiri stanice da se voze za četiri kune, oni koji se voze 10 ili 12 stanica od Črnomerca do Dubrave da se voze za šest ili osam kuna, a oni koji se voze dva sata da se voze za 10 ili 12 kuna”, objasnio je Bandić.

A kada to, kako je rekao, “izmiksaju” onda će javnost obavijestiti što su učinili. “U svakom slučaju nećemo udarati po džepu sugrađane”, obećao je gradonačelnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.