Prati nas

Ljubav

Što je za vas seksualno uznemiravanje?

Dok kolumnisti raspravljaju je li riječ o histeriji ili stvarnoj pandemiji, objavljeno je istraživanje tvrtke YouGov koja anketirala 8490 ispitanika iz Britanije, Danske, Francuske, Finske, Njemačke, Norveške i Švedske. Primarno se pokušalo utvrditi što je za građane seksualno uznemiravanje.

Objavljeno

|

Što je to seksualno uznemiravanje?
foto: Pexells

Svaki dan objavi se barem jedan novi slučaj seksualnog uznemiravanja u kojem su protagonisti slavne osobe iz svijeta filma, glazbe, politike  ili kulture. Nastavak je to slučaja zlostavljača Harveya Weinsteina koji se je prelio u kampanju #metoo na društvenim mrežama. Priznale su tako i mnoge Hrvatice da su bile seksualno zlostavljanje, a među njima je i zagrebačka pjevačica s američkom adresom Tajči.

I dok kolumnisti raspravljaju je li riječ o histeriji ili stvarnoj pandemiji, objavljeno je istraživanje tvrtke YouGov koja anketirala 8490 ispitanika iz Britanije, Danske, Francuske, Finske, Njemačke, Norveške i Švedske. Primarno se pokušalo utvrditi što je za građane seksualno uznemiravanje.

Primjerice, buljenje u ženine grudi izazvalo je različite reakcije. U Njemačkoj 73 posto muškaraca i 58 posto žena to nije smatralo seksualnim uznemiravanjem dok je 57 posto Britanki to smatralo neprihvatljivim.

Masni vicevi, kada ih muškarci pričaju ženama, su seksualno uznemiravanje za 67 posto Finaca i jednako toliko Finkinja, dok samo 53 posto Francuza u tomu vidi problem. U Norveškoj je to mišljenje dijelilo 47 posto ispitanika, u Švedskoj 38 posto a tek je 17 posto Danaca to smatralo neprimjerenim.

Francuzi koje se doživljava kao naciju sklonu koketiranju, bili su stroži prema nekim pitanjima od skandinavskih zemalja Danske, Norveške i Švedske.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.