Prati nas

Vijesti

Bandić o božićnici i pokazu: Penzići, spavajte mirno!

Nakon što je Ured za financije Grada Zagreba objavio da se revidira modela osiguranja besplatnog prijevoza, oglasio se i gradonačelnik Milan Bandić. Kaže, nema govora o tome da će umirovljenici ostati bez besplatnog javnog prijevoza. 

Objavljeno

|

Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Nakon što je Ured za financije Grada Zagreba objavio da se revidira model osiguranja besplatnog prijevoza, oglasio se i gradonačelnik Milan Bandić. Kaže, nema govora o tome da će umirovljenici ostati bez besplatnog pokaza.

“Ništa se neće mijenjati, sve će ostati isto. Svi penzići, naši umirovljenici, najmudrija generacija Zagrepčana mogu mirno spavati. Svi oni koji imaju mirovinu manju od 3.200 kuna će imati besplatan prijevoz, koji imaju ispod 1.500 kuna ovih dana će dobiti božićnicu. Oni koji maju ispod 900 kuna, već 13 godina dobivaju 400 kuna, ispod 1.200 dobivaju 300 kuna i oni ispod 1.500 kuna dobivaju 200 kuna, to je tako 13 godina i bit će ubuduće”, kazao je gradonačelnik prilikom druženja s predstavnicima udruga povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac  2017.  i božićnica u iznosu od 100,00kn isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte, objavljeno je na gradskim službenim stranicama.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u srijedu, 13. prosinca 2017.

Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od četvrtka 14. prosinca 2017.

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.