Prati nas

Vijesti

Hrelja ‘trampio’ glas za rješenje problema 4.000 umirovljenika

Ovaj će moj glas omogućiti rješavanje jednog od velikih umirovljeničkih problema. Umirovljenici su stara populacija koje ne može čekati. U Saboru smo da rješavamo probleme.

Objavljeno

|

Tko je Silvano Hrelja?
Silvano Hrelja (foto: HSU.hr)

Zašto je Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika podržao proračun za iduću godinu, ako znamo da je u oporbi te da dijeli saborski klub sa Glasom Anke Mrak-Taritaš? Riječ je o praktičnoj trgovina koja bi mogla riješiti veliki problem manjeg dijela umirovljenika.

„Kada smo formirali klub on nam je rekao da će podržati Vladu oko projekata važnih za umirovljeničku populaciju. Meni je to razumljivo i prihvatljivo, a koliko znam riječ je problemu Royal osiguranja u vezi s čim je on poslao prijedlog Zakona u saborsku proceduru“, rekla je Mrak Taritaš.

I sam je Silvano Hrelja potvrdio razlog ove, kako su mnogi protumačili, izdaje: „Ovaj će moj glas omogućiti rješavanje jednog od velikih umirovljeničkih problema. Umirovljenici su stara populacija koje ne može čekati. U Saboru smo da rješavamo probleme.“

Naime, Royal osiguranje je zakinulo čak 4000 umirovljenika: godinama im ne isplaćuje dodatak na mirovine, otprilike 400 kuna. HANFA je utvrdila da je poslovanje poduzeća nezakonito. Isplate su prestale 2014. godine, a u Royal su mahom za svoje radnike uplaćivale državne tvrtke. Preuzme li država isplatu ovog dodatka, za to će trebati osigurati oko 150 milijuna kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.