Prati nas

Vijesti

Plenković oštro osudio prijetnje novinarima

Mislimo da je to jako loše za slobodu govora i slobodu medija; to su načela od kojih se ne odstupa ni milimetra i očekujem da se sve takve prijetnje novinarima procesuiraju na najučinkovitiji način.

Objavljeno

|

Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković oštro je osudio prijetnje koje hrvatski novinari dobivaju, najčešće, putem društvenih mreža. Kaže, očekuje se da će svi takvi slučajevi biti što prije procesuirani.

“Želim poslati političku poruku. Policija i MUP reagiraju na terenu. Mislimo da je to jako loše za slobodu govora i slobodu medija; to su načela od kojih se ne odstupa ni milimetra i očekujem da se sve takve prijetnje novinarima procesuiraju na najučinkovitiji način”, naglasio je Plenković.

Dodao je kako su nekada i političari žrtve takvih prijetnji i napada, a posebnu osjetljivost moramo pokazati kada je riječ o ljudima koji izvješćuju o svim zbivanjima u Hrvatskoj i komentiraju ih. “Pravo na komentar i pravo na mišljenje svatko ima i toga ćemo se čvrsto držati. Vjerujem da će ovakvi slučajevi biti procesuirani sukladno zakonu”, poruka je premijera.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.