Prati nas

Vijesti

Čak 1700 policajaca želi u mirovinu uz otpremninu

Policijski je radni staž beneficiran, a oni koji su bili u Domovinskom ratu za svaku godinu na bojištu dobivaju još godinu staža. Odredba iz Zakona o policiji o pravu policajaca na isplatu otpremnina jamči od 50 do 70 tisuća kuna.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Odredba iz Zakona o policiji o pravu policajaca na isplatu otpremnina zaživjela je s prvim danom 2018. godine, a te bi otpremnine trebala iznositi od 50 do 70 tisuća kuna.

Prema pisanju Večernjeg lista, do sada je riješeno 36 zahtjeva, a prema neslužbenim podacima čak 1700 policajaca želi u prijevremenu mirovinu. Prema izjavama koje je prije godinu dana dao bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić., čak 7000 policajaca imaju uvjete za mirovinu. Naime, policijski je radni staž beneficiran, a oni koji su bili u Domovinskom ratu za svaku godinu na bojištu dobivaju još godinu staža.

Pretpostavlja se da će godišnje u mirovinu biti “pušteno” između 250 i 400 policajaca, kao i dosad, piše Večernji list.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.