Prati nas

Mozaik

‘Kad sam majci priznao da sam gej, njezina je reakcija bila strašna’

Priznati bližnjima da si homoseksualac nikada nije lako zbog čega mnogi odlučujuizbjeći taj korak u potpunosti. Na predrasude u vlastitom domu naišao je i glumac Sean Hayes koji se prisjetio teškoća s kojima se suočio kad je svojoj majci prvi put priznao istinu.

Objavljeno

|

Kako izliječiti homoseksualnost?
Sean Hayes (foto: S.Hayes@Facebook)

Glumac Sean Hayes (47), najpoznatiji po ulozi Jacka McFarlanda u seriji “Will & Grace”, progovorio je o teškom procesu priznavanja svojoj obitelji da je homoseksualac. Kad se odlučio na taj korak bilo mu je 18 godina.

„Zvuči poput klišeja, ali to se dogodilo tijekom dana zahvalnosti. Kad je čula što sam joj imao za reći, moja majka je predložila da potražim pomoć psihijatra. Napisala mi je pismo od deset stranica u kojem mi je objašnjavala da ‘…bog to tako nije zamislio’. Ma znate, uobičajene stvari“, kaže Hayes.

No bez obzira na prvotni šok, Hayes kaže kako ga majka sada podržava. „U međuvremenu se informirala o svemu i upoznala mnogo ljudi koji su gej. Onda je rekla: ‘Aha, sada razumijem. Ti si zapravo isti kao i ja.’ Kad je shvatila, sve je postalo divno i krasno.“

2010. Hayes se i javno deklarirao kao gej. Kasnije se ispričao obožavateljima što je to učinio tako kasno. „Bio sam jako mlad kad sam počeo glumiti u seriji ‘Will & Grace’. I lik kojeg sam glumio također je gej, no ja to tada još nisam javno priznao. Zbog svega toga, javnosti i pritiska, ‘vratio sam se u ormar’ jer nisam znao kako da se postavim prema svemu tome. Zato sam se naknadno ispričao jer mi je trebalo toliko vremena“, kaže Hayes.

Kad je primao nagradu Trailblazer na Outfestu 2016. (festivalu koji organizira LGBT zajednica i koji promiče iskrenost i pogledu seksualne orijentacije), bilo mu je, kaže, neugodno što i ranije nije otvoreno priznao da je gej. „Kad gledam unatrag, nije mi jasno što sam uopće mislio? Zašto nisam i ranije priznao?“, rekao je primajući nagradu. „Naročito mi je žao kad pomislim koliko sam života mogao promijeniti i kolike ljude ohrabriti da sam se na taj korak odlučio ranije.“

Hayes je jako ponosan na svoj rad u seriji „Will & Grace“ za koju misli da je potaknula mnoge mlade da hrabro istupe. „Ako vam ponestane riječi kojima biste objasnili što se događa, sad jednostavno možete reći ‘Ma to je kao u ‘Will & Grace’. Ili kažete: ‘ma to je kao Ellen DeGeneres, nešto u tom stilu. Serije poput ove dale su ljudima brojne alate pomoću kojih je komunikacija jednostavnija. Osim toga, takve su serije pokazale da je biti gej jednako normalno kao i biti straight“, kaže Hayes.

Povjerljivo

Ova tema vam je zanimljiva i voljeli biste anonimno podijeliti s drugima vlastito iskustvo te vidjeti kakva su njihova razmišljanja? Možda ćemo zatražiti i mišljenje stručnjaka. Kliknite ovdje i napišite nam sve, a mi ćemo to novinarski urediti, objaviti i podijeliti s našim čitateljima. Ispričajte nam cijelu priču, sa što više istinitih detalja.

Prisjetite se nekih od najboljih trenutaka Seana Hayesa iz serije “Will & Grace”:

https://www.youtube.com/watch?v=_-hZwftUiDE

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.