Prati nas

Vijesti

Orepić o braniteljma: Ne mogu jesti šniclu dok građani nemaju za toć

Ako je ministar branitelja Tomo Medved tražio od nacionalne televizije da udovolji nekim braniteljskim udrugama i da se ne prikazuje film ‘Ministarstvo ljubavi’, mišljenja je da mora dati ostavku.

Objavljeno

|

Kolika je braniteljska penzija?
Vlaho Orepić (foto: mup.hr)

Gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva“ Hrvatske televizije bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao je niz aktualnih problema. Osvrnuo se i na situaciju s veteranima Domovinskog rata.

Bivši je branitelj, ali kaže – borio se za slobodu Hrvatske, ali i za slobodu u Hrvatskoj. Smatra kako je dio braniteljske populacije privilegiran u odnosu na ostale građane. “S tim treba stati. Mi imamo prava, ali ne smijemo povećavati privilegije jer ćemo samo dobiti suprotan efekt. Nećemo biti uvažavani, mislim da jedan dio branitelj ima prevelika prava”, rekao je Orepić pa pojasnio: “Branitelje se treba  poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć”.

Ako je ministar branitelja Tomo Medved tražio od nacionalne televizije da udovolji nekim braniteljskim udrugama i da se ne prikazuje film “Ministarstvo ljubavi”, mišljenja je da mora dati ostavku.

“Branitelj sam, branio sam se za slobodu za domovinu i slobodu u domovini. Ako je istina da je ministar pisao da se film ne može emitirati, mora otići”, rekao je Orepić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.