Prati nas

Show

Nekad bilo

Sanja Doležal: U Jugoslaviji su bile manje razlike, nismo bili gladni

Nije bilo da sam ja imala bicikl, a netko helikopter. I jako nam je bilo važno druženje i ekipa, a manje to što smo imali na sebi. Nikada nismo bili gladni. Nikada. Znam da dućani nedjeljom nisu radili, mama je subotom kupila dva kruha. Mislim da ni danas ne bi trebali raditi.

Objavljeno

|

Sanja Doležal kuhanje
Sanja Doležal (screenshot: Kuhari/Youtube)

Pjevačica i voditeljica Sanja Doležal (55) u razgovoru za portal 100posto komentirala je i život u komunističkoj Jugoslaviji. “Kad imaš 16 godina, mnoge stvari ne osjećaš. Naši roditelji su sigurno osjećali vožnje na par-nepar, nestašice svačega… Ali nekako, kad si mlad, neke su ti druge stvari važnije. Nismo bili opterećeni materijalnim. Svi smo imali jednako. Otprilike, netko je imao bolji bicikl, a netko lošiji.”

Kaže, razlike su nekad među mladima bile puno manje. “Nije bilo da sam ja imala bicikl, a netko helikopter. I jako nam je bilo važno druženje i ekipa, a manje to što smo imali na sebi. Nikada nismo bili gladni. Nikada. Znam da dućani nedjeljom nisu radili, mama je subotom kupila dva kruha. Mislim da ni danas ne bi trebali raditi.”

Sanja je nedavno okončala dužu vezu, a o smrti supruga kaže da s vremenom ipak postane lakše. “Sada je već sedam godina kako Neneka nema. Teško sam to podnijela. Uruši ti se svijet, znaju to svi koji izgube nekog. Dvije godine sam bila zombi, funkcionirala sam samo da nekako djecu postavim na noge. Da, s godinama lakše pričaš o tome, lakše dišeš i nekako sve ide svojim tijekom. Ali ostaje rupa i rana u srcu.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.