Prati nas

Aktivno starenje

Deset pametnih i optimističnih o starenju

Starosti trebate odgovoriti zaposlenim umom i življenjem na način kao da život nema kraja. (Leon Edel) Nikada niste bili stari kao što ste danas stari. Nikada nećete više biti mladi kao što ste danas mladi. (Eleanor Roosevelt)

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Što duže živim, život postaje ljepši. (Frank Lloyd Wright)

Nikada niste prestari za postavljanje novog cilja ili snivanje novog sna. (C.S. Lewis)


Na kraju, nije važno koliko godina ste živjeli. Važno je koliko je života bilo u vašim godinama. (Abraham Lincoln)

S dvadeset godina brinemo o tome što drugi misle o nama. S četrdeset nas uopće nije briga što misle o nama. Sa šezdeset shvatimo da drugi uopće nisu razmišljali o nama. (Ann Landers)

Smijeh je bezvremenski. Mašta nema godina. Snovi su zauvijek. (Walt Disney)

Nitko nije toliko star kao oni koji su nadživjeli svoj entuzijazam. (Henry David Thoreau)

Bore trebaju jasno pokazivati mjesto gdje su bili osmjesi. (Mark Twain)

Svatko tko prestane učiti je star, bilo da ima dvadeset ili osamdeset godina. Svatko tko uči ostaje mlad. (Henry Ford)

Starosti trebate odgovoriti zaposlenim umom i življenjem na način kao da život nema kraja. (Leon Edel)

Nikada niste bili stari kao što ste danas stari. Nikada nećete više biti mladi kao što ste danas mladi. (Eleanor Roosevelt)

.

Aktivno starenje

Maksimirske mažoretkinje i ove su godine dominirale Maksimirskim jesenima

Sve je počelo prije 24 godine kada se skupina umirovljenica, redom baka i prabaka, odjenula u mažoretkinje za potrebe maskenbala. Od tada do danas treniraju jednom do dva puta tjedno.

Objavljeno

|

Autor

16. Maksimirske jeseni okupile su u najljepšem zagrebačkom perivoju velik broj umirovljenika i njihovih prijatelja. Riječ je manifestaciji koju organiziraju javne ustanove koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba.

Umirovljenici su se tako zabavili na brojnim umjetničkim radionicama i obavili male zdravstvene preglede. Oni odvažniji natjecali su se u zabavnim sportskim disciplinama, kao što su – ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike  tradicionalno organiziran besplatan ručak i  besplatan posjet Zoološkom vrtu. U kulturno-umjetničkom program nastupila su brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, dok je u Paviljonu jeka organizirano Jutro poezije. Na manifestaciji je sudjelovalo i 50-ak članova Slovenske škole zdravlja pa možemo reći da je riječ o međunarodnom događaju.


Dakako, i ove su godine najzapaženije Maksimirske mažoretkinje. Skupina plesačica iz Doma za starije osobe Maksimir po tko zna koji put rasplesala je publiku. A sve je počelo prije 24 godine kada se skupina umirovljenica, redom baka i prabaka, odjenula u mažoretkinje za potrebe maskenbala. Od tada do danas treniraju jednom do dva puta tjedno. Kako je Maksimir izgledao danas, pogledajte kroz objektiv našeg fotoreportera Sandra Bure.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP