Prati nas

Show

Kustosi umirovljenicima prepustili posao

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. ožujka s početkom u 19 sati, a izbor riječkih umirovljenika moći će se razgledati do 5. travnja. Posjetitelje će kroz izložbu voditi ravnatelj Muzeja Slaven Tolj.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: BigStock

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i riječki klubovi starijih osoba i umirovljenika osmislili su hvalevrijednu akciju nazvanu ‘Penzići – kustosi’. Naime, kustosi muzeja upravo su umirovljenicima prepustili izbor tema i umjetničkih radova iz Zbirki muzeja koji će biti izloženi na izložbi 24.ožujka.

Prva tema kojom su se pozabavili riječki penzioneri je – Žena u Zbirkama muzeja. U obrazloženju stoji kako su žene svojom ulogom općenito pokazale svu ljubav, ljepotu i kretivnost, kako u životu tako i u umjetničkom izražavanju. Nakon razgledavanja Zbirki u pratnji kustosa, riječki su umirovljenici odabrali umjetnine koje će činiti izložbu.


U ovoj lijepoj akciji sudjelovali su umirovljenici iz klubova Belveder, Potok, Zamet, Centar i Podvežica, a među odabranim radovima našli su se i oni poznatih umjetnika poput Zlatka Price, Otona Glihe, Ferdinanda Kulmera i Vlahe Bukovca.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. ožujka s početkom u 19 sati, a izbor riječkih umirovljenika moći će se razgledati do 5. travnja. Posjetitelje će kroz izložbu voditi ravnatelj Muzeja Slaven Tolj i to u sljedećim terminima:

  • Srijeda, 26. ožujka u 18 sati,
  • Subota, 29. ožujka u 11 sati,
  • Srijeda, 2. travnja u 18 sati.

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP