Prati nas

Show

Kustosi umirovljenicima prepustili posao

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. ožujka s početkom u 19 sati, a izbor riječkih umirovljenika moći će se razgledati do 5. travnja. Posjetitelje će kroz izložbu voditi ravnatelj Muzeja Slaven Tolj.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i riječki klubovi starijih osoba i umirovljenika osmislili su hvalevrijednu akciju nazvanu ‘Penzići – kustosi’. Naime, kustosi muzeja upravo su umirovljenicima prepustili izbor tema i umjetničkih radova iz Zbirki muzeja koji će biti izloženi na izložbi 24.ožujka.

Prva tema kojom su se pozabavili riječki penzioneri je – Žena u Zbirkama muzeja. U obrazloženju stoji kako su žene svojom ulogom općenito pokazale svu ljubav, ljepotu i kretivnost, kako u životu tako i u umjetničkom izražavanju. Nakon razgledavanja Zbirki u pratnji kustosa, riječki su umirovljenici odabrali umjetnine koje će činiti izložbu.


U ovoj lijepoj akciji sudjelovali su umirovljenici iz klubova Belveder, Potok, Zamet, Centar i Podvežica, a među odabranim radovima našli su se i oni poznatih umjetnika poput Zlatka Price, Otona Glihe, Ferdinanda Kulmera i Vlahe Bukovca.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. ožujka s početkom u 19 sati, a izbor riječkih umirovljenika moći će se razgledati do 5. travnja. Posjetitelje će kroz izložbu voditi ravnatelj Muzeja Slaven Tolj i to u sljedećim terminima:

  • Srijeda, 26. ožujka u 18 sati,
  • Subota, 29. ožujka u 11 sati,
  • Srijeda, 2. travnja u 18 sati.

.

Show

Baletom na ledu i velikim vatrometom otvoren je Advent u Zagrebu

No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

Objavljeno

|

Autor

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Manduševcu i službeno je počeo ovogodišnji Advent u Zagrebu. I ove godine, glavna atrakcija najbolje europske božićne destinacije je Ledeni park, klizalište na Tomislavcu koji je otvoren baletom na ledu – predstavom “Orašar u Ledenom kraljevstvu”.

Zamrznuti parter su otvorile prva žena zagrebačkog turizma Martina Bienenfeld i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, dok je sam “Orašar u Ledenom kraljevstvu” kulminirao velikim vatrometom na svodu jednog od najljepših zagrebačkih trgova.


Glavne klizačke zvijezde bili su Antonio Souza-Kordeiru i Lana Petranović, naši nagrađivani mladi klizači s brojnim svjetskim priznanjima koje su na ledu podržali klizači iz Klizačkog kluba Pahuljice. Uz to, upaljene u i lampice na Zrinjevcu. No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP