foto: BigStock

Kustosi umirovljenicima prepustili posao

Autor: • 23. 03. 2014. • Show1049 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i riječki klubovi starijih osoba i umirovljenika osmislili su hvalevrijednu akciju nazvanu ‘Penzići – kustosi’. Naime, kustosi muzeja upravo su umirovljenicima prepustili izbor tema i umjetničkih radova iz Zbirki muzeja koji će biti izloženi na izložbi 24.ožujka.

Prva tema kojom su se pozabavili riječki penzioneri je – Žena u Zbirkama muzeja. U obrazloženju stoji kako su žene svojom ulogom općenito pokazale svu ljubav, ljepotu i kretivnost, kako u životu tako i u umjetničkom izražavanju. Nakon razgledavanja Zbirki u pratnji kustosa, riječki su umirovljenici odabrali umjetnine koje će činiti izložbu.U ovoj lijepoj akciji sudjelovali su umirovljenici iz klubova Belveder, Potok, Zamet, Centar i Podvežica, a među odabranim radovima našli su se i oni poznatih umjetnika poput Zlatka Price, Otona Glihe, Ferdinanda Kulmera i Vlahe Bukovca.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. ožujka s početkom u 19 sati, a izbor riječkih umirovljenika moći će se razgledati do 5. travnja. Posjetitelje će kroz izložbu voditi ravnatelj Muzeja Slaven Tolj i to u sljedećim terminima:

  • Srijeda, 26. ožujka u 18 sati,
  • Subota, 29. ožujka u 11 sati,
  • Srijeda, 2. travnja u 18 sati.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.