Prati nas

Vijesti

Zov prirode: Zagreb postavlja toalete u gradske vrtove

Predviđen je i novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Kako bi boravak na otvorenom gradskim vrtlarima hobistima bio ugodniji, Grad je odlučio na šest lokacija postaviti sanitarne čvorove. Zbog toga traži tvrtku koja će postaviti po dva kemijska toaleta u Čavoglavskoj i Ulici Nikole Andrića u Novom Zagrebu, u Ulici I. gardijske brigade Tigrovi na Žitnjaku, Ulici Prisavlju na Trnju i Ulici Stenjevec te jedan u Senjskoj ulici u Sesvetama, javlja Večernji list.

Preostala tri toaleta postavit će se na lokacije koje su u planu za uređenje vrtova – Borovje, Sesvete i Prečko. U gradskim vrtovima građani imaju cisterne s vodom, drvene kućice za alat te klupe za odmor. Pokraj njih je i nekoliko parkirališnih mjesta za automobile te držači za bicikle.



Podsjetimo, predviđen je novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.



Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati