Prati nas

Vijesti

Zov prirode: Zagreb postavlja toalete u gradske vrtove

Predviđen je i novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Kako bi boravak na otvorenom gradskim vrtlarima hobistima bio ugodniji, Grad je odlučio na šest lokacija postaviti sanitarne čvorove. Zbog toga traži tvrtku koja će postaviti po dva kemijska toaleta u Čavoglavskoj i Ulici Nikole Andrića u Novom Zagrebu, u Ulici I. gardijske brigade Tigrovi na Žitnjaku, Ulici Prisavlju na Trnju i Ulici Stenjevec te jedan u Senjskoj ulici u Sesvetama, javlja Večernji list.

Preostala tri toaleta postavit će se na lokacije koje su u planu za uređenje vrtova – Borovje, Sesvete i Prečko. U gradskim vrtovima građani imaju cisterne s vodom, drvene kućice za alat te klupe za odmor. Pokraj njih je i nekoliko parkirališnih mjesta za automobile te držači za bicikle.


Podsjetimo, predviđen je novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP