Prati nas

Vijesti

Zov prirode: Zagreb postavlja toalete u gradske vrtove

Predviđen je i novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Kako bi boravak na otvorenom gradskim vrtlarima hobistima bio ugodniji, Grad je odlučio na šest lokacija postaviti sanitarne čvorove. Zbog toga traži tvrtku koja će postaviti po dva kemijska toaleta u Čavoglavskoj i Ulici Nikole Andrića u Novom Zagrebu, u Ulici I. gardijske brigade Tigrovi na Žitnjaku, Ulici Prisavlju na Trnju i Ulici Stenjevec te jedan u Senjskoj ulici u Sesvetama, javlja Večernji list.

Preostala tri toaleta postavit će se na lokacije koje su u planu za uređenje vrtova – Borovje, Sesvete i Prečko. U gradskim vrtovima građani imaju cisterne s vodom, drvene kućice za alat te klupe za odmor. Pokraj njih je i nekoliko parkirališnih mjesta za automobile te držači za bicikle.

Podsjetimo, predviđen je novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec. To je sedma lokacija u gradu na kojoj će biti ucrtano 400 vrtnih parcela koje će se dodijeliti zainteresiranim građanima krajem ožujka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.