Prati nas

Televizor

Grudi su vaša i naša stvar

Iako su razni push-up grudnjaci istisnuli nekad popularne samoljepive grudnjake, reklama je ostala. Ovako se je na Televiziji Zagreb reklamirao magični grudnjak tvrtke Interplast Trade iz Zemuna. Reklama je snimljena i emitirana tijekom osamdesetih godina.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Iako su razni push-up grudnjaci istisnuli nekad popularne samoljepive grudnjake, reklama je ostala. Ovako se je na Televiziji Zagreb, dok ženske grudi nisu bile bauk, reklamirao “magični” grudnjak tvrtke Interplast Trade iz Zemuna.  Bilo je to vrijeme kada silikon nije bio roba široke potrošnje, a grudi nisu izgledale jednako u svim položajima i vremenskim uvjetima. Tada se je hibrid flastera i samoljepive tapete zaista činio – magičnim rješenjem, a grudi su bile – vaša i naša stvar.

Reklama je snimljena i emitirana tijekom osamdesetih godina. Ako znate nešto više o ovoj reklami, točnu godinu kada je emitirana, napišite dolje u komentarima.


.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP