foto: zagreb.hr

Hod sjećanja – zdravi za bolesne

Autor: • 21. 09. 2014. • Vijesti1261 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Zagreb je Hodom sjećanja prvi puta obilježio Svjetski dan dana Alzheimerove bolesti. Kao i svake godine, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest organizirala je na Cvjetnom trgu manifestaciju pod nazivom „Jesenja ruža za jesen života“. Bila je to prilika za građane da na štandovima od članova Udruge i liječnika specijalista doznaju sve što ih zanima o ovoj bolesti, savjete o njegovanju i komunikaciji s dementnim osobama, o samoj Udruzi i načinima na koje ona pruža savjete i pomoć obiteljskim skrbnicima. Građani su kupovinom ruže ili akvarela slikarice Ljiljane Kerepčić Ratkaj bili u prilici pomoći radu Udruge.

Gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, obišao je štandovete je predvodio povorku u svijetu poznatog kao Memory Walk.  “Aktivisti, profesori, liječnici, medicinske sestre, mladi – svi su danas ovdje kako bi ukazali i podsjetili te senzibilizirali zagrebačku javnost na tu opaku bolest”, rekao je gradonačelnik Banidć i pozvao sve prisutne da im se pridruže u ovom koraku sjećanja.Predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest Ninoslav Mimica istaknuo je važnost demonstracije problema s kojima se susreću oboljeli te dodao kako se nada da će ovaj Hod sjećanja od danas postati tradicija ne samo u Zagrebu nego i u drugim Hrvatskim gradovima.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.