Prati nas

Televizor

Lakše se diše

Objavljeno

|

Mladen Crnobrnja Gumbek u spotu "Bronhi, lakše se diše"

Prisjetite se kako je izgledala jedna od najpoznatijih televizijskih reklama iz osamdesetih godina. “Bronhi, lakše se diše” – ovaj je slogan i danas dijelom žive kolektivne memorije, čak i ako niste ljubitelj ovog Kraševog slatkiša. U nekoliko varijacija na temu, glavnu je ulogu imao Mladen Crnobrnja Gumbek, pokojni kazališni, televizijski i filmski glumac.

.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati