foto: BigStock

Zadarski umirovljenici najavili borbu za bolnički parking

Autor: • 25. 09. 2014. • Vijesti979 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Zadarska  Opća bolnica se dosjetila još jednom načinu zarade pa će svojim pacijentima, uz medicinsku, naplaćivati i usluge parkiranja ispred same bolnice, ali i u garaži Poliklinike. Tim će načinom, kažu, spriječiti zlouporabu tog prostora i prihvatiti praksu većih gradova u zapadnim zemljama.

„Cilj naplate je osigurati parkiranje za pacijente, članove obitelji pacijenata i djelatnike bolnice, kao i iskoristiti komercijalnu vrijednost koju imamo kako bismo mogli kupovati opremu za Bolnicu i Polikliniku i smanjivati liste čekanja, izjavio je za Zadarski list dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Zadar. Kad će se točno s naplatom početi još se ne zna jer pravna služba bolnice sad pokušava provjerava postoji li način da bolnica naplaćuje parkiranje, a ako to nije moguće, kaže dr. Karlo, tražit će koncesionara. “Sve će biti po zakonu”, dodaje.No odluka je donesena bez konzultacije s udrugama pacijenata i umirovljenika pa umirovljenici najavljuju građanski neposluh i demonstracije.

“Nitko nas ne može uvjeriti da se ova mjera donosi zbog pacijenata jer oni bi bili ti koji bi najviše ispaštali. Ovo će dodatno opteretiti itekako skromna primanja 42.000 umirovljenika u Zadarskoj županiji, koji su najčešći korisnici bolnice”, rekao je Branislav Jelenić, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika. Neće, dodaje, pristati ni da samo umirovljenici dobiju pravo na besplatno parkiranje, jer su ta parkirališta prvenstveno vlasništvo onih koji izdvajaju sredstva za zdravstvo, a ne radnika bolnice.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.