Prati nas

Vijesti

Zagreb: Požuri i rezerviraj svoj mali vrt

Objavljeno

|

foto: BigStock

Počelo je prikupljanje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje građanima Grada Zagreba koji žele proizvoditi hranu (povrće i jagodasto voće), začinskoo bilje i cvijeće za vlastite potrebe. Vrtne parcele, njih ukupno 400, u površini do 50 m2, nalaze se na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji I. gardijske brigade „Tigrovi“.

Parcele se daju na korištenje građanima na rok od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.
Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Cijeli poziv pročitajte na stranicama Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.