Prati nas

Vijesti

Ada proslavila prvih 100 godina života

Ada je rođena 1914. u Rijeci. Završila je Filozofski fakultet i posvetila se povijesti umjetnosti. Zbog ljubavi se preselila u Njemačku, gdje je živjela sve do 1990. godine.

Objavljeno

|

Doživjeti stotu, hrvatski stogodišnjaci
foto: zagreb.hr

Ada Walzer, štićenica Doma za stare i nemoćne osobe “Centar”, danas je u društvu rodbine i prijatelja  proslavila 100. rođendan.  Ada je rođena 1914. u Rijeci. Završila je Filozofski fakultet i posvetila se povijesti umjetnosti. Zbog ljubavi se preselila u Njemačku, gdje je živjela sve do 1990. godine, a od 2004. je smještena u Domu Centar.

“U Zagrebu je trenutno nešto više od 190 sugrađana sa 100 i više godina. Od toga je oko 80 % žena, a 20 % muškaraca”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na proslavi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.