Gumbekovi dani smijeha
foto: BigStock

“Bobijevi dani smijeha” do 31. listopada

Autor: • 19. 10. 2014. • Promo2425 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U Histrionskom domu u Zagrebu započela je smotra predstava “Bobijevi dani smijeha” posvećena velikom glumcu Josipu Bobiju Marottiju, preminulom 2011. godine. Tijekom desetak dana festivala na pozornici će nastupiti više od deset kazališnih skupina iz čitave Hrvatske.

Josip Bobi Marotti poznati je kazališni, filmski i TV glumac, rođen 1922. godine u Mariboru. Početkom 2. Svjetskog rata, 1941. godine, upisuje glumačku akademiju u Zagrebu, nakon čega se priključuje Partizanskoj glumačkoj družini.

Bio je član dva nacionalna dramska ansambla: riječkog HNK Ivana Pl. Zajca i zagrebačkog HNK. Jedan je od osnivača kazališta Gavella u kojemu je dugo i glumio. Također je bio član glumačke družine Histrion s kojom je ostvario mnoge velike uloge.

Bobi Marotti (foto: Yugopapir)

Bobi Marotti (foto: Yugopapir)

Što se filmskih ostvarenja tiče, Marottija ponajviše pamtimo po ulozi Illustrissimusa u televizijskoj seriji “U registraturi” snimljenoj 1974. godine prema istoimenom romanu Ante Kovačića. Također, generacije pamte njegove izvrsne sinkronizacije crtanih filmova u kojima je glas posudio Gargamelu iz “Štrumfova”, Fredu Kremenku iz “Obitelji Kremenko” i Kaktus Caru iz “Čudesne šume”.

Na ovogodišnjim, trećima po redu, “Bobijevim danima smijeha”, među ostalima nastupaju i Gradsko satirično kazalište Kerempuh s predstavom “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Kazalište KNAP s predstavom “Dobitnik”, Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom “Zlatne rukavice – posveta boksaču”, Teatar Gavran s predstavom “Sladoled” i mnogi drugi.

Festival traje do 31. listopada 2014. Sve predstave igraju na pozornici Histrionskog doma u Ilici 90. Početak je u 20 sati, a raspored predstava možete pronaći na web stranici kazališta Histrioni.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.