Prati nas

Promo

“Bobijevi dani smijeha” do 31. listopada

Okosnica festivala posvećenog velikom glumcu Josipu Bobiju Marottiju je smijeh. Predstave više od 10 kazališta iz Hrvatske možete gledati do 31. listopada.

Objavljeno

|

Gumbekovi dani smijeha
foto: BigStock

U Histrionskom domu u Zagrebu započela je smotra predstava “Bobijevi dani smijeha” posvećena velikom glumcu Josipu Bobiju Marottiju, preminulom 2011. godine. Tijekom desetak dana festivala na pozornici će nastupiti više od deset kazališnih skupina iz čitave Hrvatske.

Josip Bobi Marotti poznati je kazališni, filmski i TV glumac, rođen 1922. godine u Mariboru. Početkom 2. Svjetskog rata, 1941. godine, upisuje glumačku akademiju u Zagrebu, nakon čega se priključuje Partizanskoj glumačkoj družini.


Bio je član dva nacionalna dramska ansambla: riječkog HNK Ivana Pl. Zajca i zagrebačkog HNK. Jedan je od osnivača kazališta Gavella u kojemu je dugo i glumio. Također je bio član glumačke družine Histrion s kojom je ostvario mnoge velike uloge.

Bobi Marotti (foto: Yugopapir)

Bobi Marotti (foto: Yugopapir)

Što se filmskih ostvarenja tiče, Marottija ponajviše pamtimo po ulozi Illustrissimusa u televizijskoj seriji “U registraturi” snimljenoj 1974. godine prema istoimenom romanu Ante Kovačića. Također, generacije pamte njegove izvrsne sinkronizacije crtanih filmova u kojima je glas posudio Gargamelu iz “Štrumfova”, Fredu Kremenku iz “Obitelji Kremenko” i Kaktus Caru iz “Čudesne šume”.

Na ovogodišnjim, trećima po redu, “Bobijevim danima smijeha”, među ostalima nastupaju i Gradsko satirično kazalište Kerempuh s predstavom “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Kazalište KNAP s predstavom “Dobitnik”, Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom “Zlatne rukavice – posveta boksaču”, Teatar Gavran s predstavom “Sladoled” i mnogi drugi.

Festival traje do 31. listopada 2014. Sve predstave igraju na pozornici Histrionskog doma u Ilici 90. Početak je u 20 sati, a raspored predstava možete pronaći na web stranici kazališta Histrioni.

.

Promo

Dođite poslušati Zagrebačke soliste ispred lavlje nastambe u Zoološkom vrtu

Zagrebački solisti, koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju, sljedeći će nastup održati u zoološkom vrtu u Maksimiru i to ispred lavlje nastambe.

Objavljeno

|

U četvrtak, 16. svibnja Zoološki vrt grada Zagreba odzvanjat će glazbom, objavljeno je na službenoj stranici zoo-vrta.

Za to će biti zaslužni Zagrebački solisti koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju. Ti se mini koncerti održavaju u povodu 65 godina djelovanja Zagrebačkih solista.


U Maksimiru će svojim sviranjem obradovati ne samo ljude, nego i životinje. Prvi će tonovi Vrtom odjeknuti u 12 sati i 30 minuta. Izvedbe ispred lavlje nastambe i na terasi restorana “Kod morskog lava” će trajati do 13.30. Solisti će izvoditi dijelove “Karnevala životinja” Camillea Saint-Saënsa, točnije “Kokoši i pilići”, “Slon”, “Dugouhe životinje”, “Labud” i “Finale”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP