Prati nas

Show

Regica i Dudek proslavili 40. rođendan Gruntovčana

Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Objavljeno

|

Obilježenena je 40 godišnjica snimanja Gruntovčana.
screenshot: Gruntovčani

U Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije “Gruntovčani”, po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, a na proslavi se pojavila i glavna glumačka ekipa – Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Katalenić, Dudek). Pridružio im se i glumac Miška Novosel, iz Gruntovčana poznatiji kao Tuna Pišpekov, javlja Hina.

Obilježavanje godišnjice je organizirala Udruga žena Sigečko srce te KUD Gruntovec, a osim glumaca iz “Gruntovčana”, sudjelovali su i brojni mještani, 20-ak udruga žena iz Koprivničko-križevačke županije, te osobe iz javnoga života.


Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Podsjetimo, Sagner je za portal eVarazdin početkom godine objasnio zašto ga više nema u javnosti. ” Tu sam ti ja sa svojim knjigama, s onim kaj pisuckam, sa svojom frulicom i violinom. Nisam u javnosti jer s njome mi je previše teško. Došlo je do toga da nikome ne možeš, kak mi kajkavci to lijepo velimo, nikaj dopovedati. Ili te neće slušati ili te ne razme ili te bagatelizira. A zakaj, zato jer si normalan i nemaš puno penez. Deca, peneze treba zaslužiti, ali oni ne smiju biti bog, zlatno tele”, poručio je ovaj 81-godišnjak.

“Igrom slučaja sam postala Regica. Nela Eržišnik se razboljela, pa je bilo pitanje tko će sada snimati njene scene. Šermentovi su se sjetili mene i nazvali me u 11 navečer, mogu li doći po mene ujutro. Ja sam im rekla za boga miloga nisam nikad snimala i bila pred kamerom. I onda smo moj muž Jagarić i ja rekli to je sad ili ili. Možda te više nikad ne budu ni zvali. Snašla si se u teatru zašto ne bi i tu’, ispričala je za Novu TV  u kolovozu Smiljka koja s Regicom nema puno dodirnih točaka.  “Regica mi je dala mogućnost da izrazim ono što se inače nisam usudila privatno, kak se kaže zločestoću. Volim se svadit, a nemam se s kim”, kaže 80-godišnja Bencet koja je još uvijek je zadržala zaigrani duh u sebi.

.

Show

Milku Babović udario automobil: ‘Ja sam stara sportašica, znam padati!’

Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima.

Objavljeno

|

Autor

Ples sa zvijezdama

Novinarska legenda i nekadašnja atletičarka Milka Babović (91) ovih je dana doživjela prometnu nesreću. Kako je ispričala za Glas Istre, dogodilo se to za njenih redovitih kratkih šetnji Zagrebom.

“Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako'”, posve mirno objašnjava Babović i dodaje: “Ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada”.


Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje i sva puna oduševljenja priča o starim vremenima, kada je učila novinarstvo, javlja Glas Istre.

“Znala sam baciti pisaću mašinu kad bih bila ljuta. To su bila druga vremena, bilo je puno entuzijazma, a onda je slijedilo vrijeme multinacionalnih kompanija kada se sve gledalo, i danas se gleda, kroz novac. Novinari ne smiju ući u to kolo”, ispričala je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP