Prati nas

Show

Regica i Dudek proslavili 40. rođendan Gruntovčana

Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Objavljeno

|

Obilježenena je 40 godišnjica snimanja Gruntovčana.
screenshot: Gruntovčani

U Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije “Gruntovčani”, po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, a na proslavi se pojavila i glavna glumačka ekipa – Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Katalenić, Dudek). Pridružio im se i glumac Miška Novosel, iz Gruntovčana poznatiji kao Tuna Pišpekov, javlja Hina.

Obilježavanje godišnjice je organizirala Udruga žena Sigečko srce te KUD Gruntovec, a osim glumaca iz “Gruntovčana”, sudjelovali su i brojni mještani, 20-ak udruga žena iz Koprivničko-križevačke županije, te osobe iz javnoga života.Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Podsjetimo, Sagner je za portal eVarazdin početkom godine objasnio zašto ga više nema u javnosti. ” Tu sam ti ja sa svojim knjigama, s onim kaj pisuckam, sa svojom frulicom i violinom. Nisam u javnosti jer s njome mi je previše teško. Došlo je do toga da nikome ne možeš, kak mi kajkavci to lijepo velimo, nikaj dopovedati. Ili te neće slušati ili te ne razme ili te bagatelizira. A zakaj, zato jer si normalan i nemaš puno penez. Deca, peneze treba zaslužiti, ali oni ne smiju biti bog, zlatno tele”, poručio je ovaj 81-godišnjak.

“Igrom slučaja sam postala Regica. Nela Eržišnik se razboljela, pa je bilo pitanje tko će sada snimati njene scene. Šermentovi su se sjetili mene i nazvali me u 11 navečer, mogu li doći po mene ujutro. Ja sam im rekla za boga miloga nisam nikad snimala i bila pred kamerom. I onda smo moj muž Jagarić i ja rekli to je sad ili ili. Možda te više nikad ne budu ni zvali. Snašla si se u teatru zašto ne bi i tu’, ispričala je za Novu TV  u kolovozu Smiljka koja s Regicom nema puno dodirnih točaka.  “Regica mi je dala mogućnost da izrazim ono što se inače nisam usudila privatno, kak se kaže zločestoću. Volim se svadit, a nemam se s kim”, kaže 80-godišnja Bencet koja je još uvijek je zadržala zaigrani duh u sebi.

.

Show

Madonna (60) je ‘popeglala’ snimku s Eurosonga. Ovako je to trebalo zvučati

‘Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu’, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali.

Objavljeno

|

Autor

Komentatori nastupa možda najveće živuće pop-ikone Madonne na Eurosongu brojni su i mogu se podijeliti u dvije skupine. Iako Madonna nikada nije bila posebno dobra pjevačica, u prvoj su skupini slušatelji razočarani onime što je servirala na najvećoj glazbenoj pozornici.

Falšanje i nedostatak daha nije se moglo ne primijetiti iako svi znamo da pjevanje nikada nije bilo glavni adut pjevačice koja je rušila barijere. Zato su u drugoj skupini oni, a među njima smo i mi, koji opraštaju sve i  tvrde: “Bez obzira na sve, kraljica ostaje kraljica.” Jer Madonnu jednostavno ne možemo promatrati bez “minulog rada”, zar ne?Šezdesetogodišnja zvijezda, čini se, ne može se pomiriti sa starenjem, a ni s činjenicom da su danas glazbeno tržište i sama scena bitno drugačiji od “njenih vremena”. I zato mladima njeni nastupi malo znače, a stariji su razočarani, pomalo i tužni. “Kraljica je u falšu i dok govori”, komentirala je operna pjevačica i članica žirija glazbenih televizijskih natjecanja Martina Tomčić.

Da je i sama Madonna svjesna vizualno sjajnog, ali vokalno lošeg nastupa govori i činjenica da je je na službenom Youtube kanalu objavila “popeglanu” snimku (vidi gore) koja nam, zapravo, govori kako je nastup trebao zvučati.

“Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu”, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali. “Ovo nije kaos koji sam gledala na televiziji”, zaključak je druge obožavateljice. “Fotošopirala si glas”, kaže treća u raspravi koja je u samo jednom danu nanizala 5.400 komentara.

Nastavi čitati