Prati nas

Show

Regica i Dudek proslavili 40. rođendan Gruntovčana

Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Obilježenena je 40 godišnjica snimanja Gruntovčana.
screenshot: Gruntovčani

U Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije “Gruntovčani”, po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, a na proslavi se pojavila i glavna glumačka ekipa – Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Katalenić, Dudek). Pridružio im se i glumac Miška Novosel, iz Gruntovčana poznatiji kao Tuna Pišpekov, javlja Hina.

Obilježavanje godišnjice je organizirala Udruga žena Sigečko srce te KUD Gruntovec, a osim glumaca iz “Gruntovčana”, sudjelovali su i brojni mještani, 20-ak udruga žena iz Koprivničko-križevačke županije, te osobe iz javnoga života.


Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Podsjetimo, Sagner je za portal eVarazdin početkom godine objasnio zašto ga više nema u javnosti. ” Tu sam ti ja sa svojim knjigama, s onim kaj pisuckam, sa svojom frulicom i violinom. Nisam u javnosti jer s njome mi je previše teško. Došlo je do toga da nikome ne možeš, kak mi kajkavci to lijepo velimo, nikaj dopovedati. Ili te neće slušati ili te ne razme ili te bagatelizira. A zakaj, zato jer si normalan i nemaš puno penez. Deca, peneze treba zaslužiti, ali oni ne smiju biti bog, zlatno tele”, poručio je ovaj 81-godišnjak.

“Igrom slučaja sam postala Regica. Nela Eržišnik se razboljela, pa je bilo pitanje tko će sada snimati njene scene. Šermentovi su se sjetili mene i nazvali me u 11 navečer, mogu li doći po mene ujutro. Ja sam im rekla za boga miloga nisam nikad snimala i bila pred kamerom. I onda smo moj muž Jagarić i ja rekli to je sad ili ili. Možda te više nikad ne budu ni zvali. Snašla si se u teatru zašto ne bi i tu’, ispričala je za Novu TV  u kolovozu Smiljka koja s Regicom nema puno dodirnih točaka.  “Regica mi je dala mogućnost da izrazim ono što se inače nisam usudila privatno, kak se kaže zločestoću. Volim se svadit, a nemam se s kim”, kaže 80-godišnja Bencet koja je još uvijek je zadržala zaigrani duh u sebi.

.

Show

Ljiljana Nikolovska: ‘Nikad nisam požalila što sam napustila Magazin’

Bivša, no po mnogima najbolja pjevačica grupe Magazin, dala je jedan od rijetkih intervjua za domaće medija i progovorila o svojem razlazu s Huljićem, kao i o sadašnjem životu u Americi.

Silvija Novak

Objavljeno

|

gdje su pjevačice magazina?

Nekadašnja pjevačica grupe Magazin, Ljiljana Nikolovska, u medijima se ne pojavljuje često. No za Radio Dalmaciju dala je telefonski intervju u kojem je progovorila o razlazu s Magazinom, svojem životu u Americi i valu nasilja koji potresa tu zemlju.

“Sin Toni ima 20 godina i na drugoj je godini koledža, a suprug Pete Mazich je vrhunski glazbenik. Imamo svoj glazbeni studio u kojem zajedno radimo. Imamo i vrt s jako puno voća i povrća, stabala na velikom komadu zemlje, tako da smo baš sretni. A studio je zauzet 24/7, imamo posla preko glave, ne stignem nekad ni jesti.”


Pjevačica je rekla i da joj nije žao što je 1989. godine, u doba najveće popularnosti, napustila grupu Magazin. “Ne, ne, nije to više bilo za mene, niti je to bila ekipa za mene, niti uvjeti, niti išta. Nije mi žao. Lipo je čuti da je nešto ostalo od toga.”

Čak joj više ne nedostaje ni Split. “Dugo mi je falio, jako dugo. Ali više mi ništa ne fali, valjda su to te godine.”

Gorak okus u ustima ostavio joj je bespravno oduzet stan njezinih roditelja na splitskom Spinutu. “Bolje da me ni ne pitate za to. To je netko zamračio i to je to. That’s ok.

Domaću glazbu ne sluša, iako joj se sviđaju neke pjesme TBF-a. “Ante Miletić iz Magazina mi je nekad znao poslati album ili dva, čak mi je i Tonči jedan poslao kad je bila Danijela, pa kad je bila mala Jele (Rozga) i tako. Tu ima lipih stvari što se tiče popa, ali ja više nisam u tom fazonu”, rekla je Nikolovska i odbacila ideju o eventualnom zajedničkom nastupu svih pjevačica Magazina.

Ljiljana je prokomentirala i nerede koji već šesti dan haraju SAD-om. “Svi smo histerično ljuti na ovo što se događa, na policiju koja ubija ljude, djecu, bez razloga. U ovoj zemlji više ne možeš ni voziti ako si crn. Ja ne mogu niti zamislit kako se osjećaju moje prijateljice. One i kažu da kad im djeca idu vani da se boje. Bojiš se dijete poslati na koledž ili u dućan jer ga neki rasist može upucati, tako da je ljudima toga pun kufer.”

Nikolovska je otkrila i kada će opet u doći u Hrvatsku. “Muž i sin su bili i prošlo ljeto u Hrvatskoj, a ja nisam četiri, pet godina. Svo troje smo trebali doći ovo lito, ali sad s ovom koronom i s ovim ne znam hoćemo li. Svekar i njegovi su iz Kukljice na Ugljanu, tako da oni odu svake godine”, kazala je Nikolovska za Radio Dalmaciju.

Podsjetite se jednog od najvećih hitova grupe Magazin iz ere Ljiljane Nikolovske:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP