Prati nas

Mozaik

Proslavila stotku i vratila se u razred

U petak je Madeline Scotto uzela slobodan dan za proslavu, ali u ponedjeljak se već vratila podučavanju matematike u katoličkoj školi St. Ephrem u Brooklynu, školi njezina djetinjstva.

Objavljeno

|

Najstarija učiteljica na svijetu
foto: BigStock

Još uvijek aktivna profesorica matematike Amerikanka Madeline Scotto je u petak u New Yorku proslavila 100. rođendan.Uzela slobodan dan za proslavu, ali u ponedjeljak se već vratila podučavanju matematike u katoličkoj školi St. Ephrem u Brooklynu, školi njezina djetinjstva.

Madeline Scotto objašnjava da ju je 100. rođendan iznenadio i da je još prošle godine provjeravala je li baš toliko stara. “Nisam mogla vjerovati”, ispričala je novinarima ova majka petero djece i baka devetero unučadi. Katolička škola St. Ephrem joj je na svojoj Facebook stranici odala počast prigodom tako specijalnog rođendana. U 75 godina radnog staža zahvaljujući njoj brojne generacije su zavoljele taj predmet.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.