Vole li penzioneri špijunirati susjede?
foto: BigStock

Kvartovska Udba

Špijuniranje susjeda je omiljena kućna zabava

Autor: • 19. 10. 2014. • Mozaik2664 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Je li susjedna trudna? Ima li susjed ljubavnicu? Kada je kupio novi automobil i tko su ti nepoznati ljudi koji  im dolaze? Sve to znaju susjedi. Prema podacima koje je objavio Daily mail, trećina kućevlasnika rado baca pogled prema dvorištima i kućama svojih susjeda. U  provedenom istraživanju svaki drugi ispitanik je moga napamet izrecitirati vremena kada mu se susjedi vraćaju s posla ili uočiti automobil koji ne pripada u njegovu ulicu. Ali tek svaki deseti priznaje kako su ih susjedi uočili dok se naviruju kroz zavjesu.

Razlozi koje navode su razni, ponajviše da to čine kako bi vidjeli jesu li susjedi u redu, ali svaki četvrti ispitanik zna i podatak o bračnim problemima svojih susjeda, dok je svaki deseti znao da susjed ili susjeda imaju ljubavnika ili ljubavnicu.Svaki četvrti ispitanik je priznao da barem jednom tjedno špijunira susjede, dok trećina „provjerava situaciju“ kada pred susjedovom kućom vidi strani automobil. Trideset posto ispitanih priznaje kako ugase svjetla kako ih susjedi ne bi uočili dok zabadaju nos u tuđe stvari.

Riječ je o ispitivanju provedenom na Sveučilištu Yale na 2000 odraslih osoba, a povodom Mjeseca sigurnosti doma.

Stvari koje prve primjećujemo kod susjeda

1. Promjene na kući

2. Novi automobil

3. Vrijeme kada susjedi odlaze i dolaze s posla

4. Posjete nepoznatih ljudi

5. Bračne svađe

6. Dostava hrane

7. Trudnoća

8. Večernje aktivnosti

9. Dostava cvijeća

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.