Prati nas

Promo

Tjedan restorana: 3 slijeda za 100 kuna

U akciju “Tjedan restorana”, koja traje do 12. listopada, ove godine je uključeno 66 restorana. Svi nude tri različita slijeda jela, čašu vina i aperitiv i to po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna.

Objavljeno

|

gdje najbolje jesti?
foto: BigStock

I ovoga listopada održava se sada već tradicionalna manifestacija „Tjedan restorana“ u kojoj restorani diljem zemlje širom otvaraju svoja vrata i nude gostima zanimljive, za tu priliku posebno osmišljene menije po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna. U akciji koja traje od 3.-12. listopada, ove godine sudjeluje 66 restorana iz čitave Hrvatske.

Za ovu priliku, restorani svojim gostima nude neki od tri posebno kreirana menija, svaki sa po tri slijeda, uz čašu vina, a na nekim mjestima i aperitiv.


“Tjedan restorana” nastao je po uzoru na slična događanja u inozemstvu i nastoji oživjeti hrvatsku gastronomku scenu, ali i omogućiti ljudima koji si to inače ne mogu priuštiti, da probaju nešto iz bogate ponude restorana.

Ove su se godine u akciju uključili i hoteli s posebnom ponudom: 100 minuta koktela. Naime, odabrani hoteli pod sloganom „Na koktel u hotel“ svaki dan od 18:00 do 19:40 poslužuju koktele po promotivnim cijenama od 20 – 25 kuna.

Točan popis restorana i hotela uključenih u manifestaciju možete naći na stranici “Tjedan restorana”.

.

Promo

Dođite poslušati Zagrebačke soliste ispred lavlje nastambe u Zoološkom vrtu

Zagrebački solisti, koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju, sljedeći će nastup održati u zoološkom vrtu u Maksimiru i to ispred lavlje nastambe.

Objavljeno

|

U četvrtak, 16. svibnja Zoološki vrt grada Zagreba odzvanjat će glazbom, objavljeno je na službenoj stranici zoo-vrta.

Za to će biti zaslužni Zagrebački solisti koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju. Ti se mini koncerti održavaju u povodu 65 godina djelovanja Zagrebačkih solista.


U Maksimiru će svojim sviranjem obradovati ne samo ljude, nego i životinje. Prvi će tonovi Vrtom odjeknuti u 12 sati i 30 minuta. Izvedbe ispred lavlje nastambe i na terasi restorana “Kod morskog lava” će trajati do 13.30. Solisti će izvoditi dijelove “Karnevala životinja” Camillea Saint-Saënsa, točnije “Kokoši i pilići”, “Slon”, “Dugouhe životinje”, “Labud” i “Finale”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP