Oscar de la Renta

Umro Oscar de la Renta

Autor: • 21. 10. 2014. • Show1248 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U svom domu u Conneticutu u 82. godini života umro je slavni modni dizajner Oscar de la Renta, donosi ABC News. Točan uzrok smrti nije potvrđen, no zna se da je de la Renta već dugo bolovao od raka. Slavni je kreator umro okružen svojim najbližim prijateljima i rodbinom te psima koje je obožavao. Zaposlenici njegove modne kuće izjavili su kako su im srca slomljena no kako će Oscar i dalje biti duša tvrtke.

Da la Renta je rođen 1932. godine u Dominikanskoj Republici, a sa 18 godina se preselio u Madrid radi studija slikarstva. Njegov modni talent otkrio je Cristobal Balenciaga koji mu je bio i mentor.Oscar de la Renta bio je jedan od najslavnijih modnih kreatora, omiljen u visokom društvu, pa niti jedan crveni tepih nije mogao proći bez bar jedne njegove kreacije. Još 60-ih godina odijevao je tada prvu damu SAD-a, Jackie Kennedy, koja ga je i proslavila. Voljele su ga i ostale prve dame, pa je Hillary Clinton na inauguracijski bal 1997. godine došla upravo u njegovoj haljini. Posljednji veliki uspjeh slavnog kreatora bila je haljina koju je nevjesta Georgea Clooneya, Amal Allamudin, nosila na vjenčanju krajem rujna u Veneciji. Ista je vjenčanica objavljena i na naslovnici Vogua.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.