Prati nas

Život

Andy (99) vam daje 25 savjeta o životu

Ako trebate savjet, najbolje je da pitate one koji znaju najbolje. Kad trebate životni savjet, obratite se nekome tko je vidio sve. A tko bi mogao biti bolji od pradjeda s 99-godišnjim iskustvom?

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Savjeti starijih ljudi
Ilustracija (foto: BigStock)

Macy Williams, s portala PopSugar, nedavno je pisala o svom pradjedu, kojega u obitelji odmila zovu ‘Djed Sir’, i njegovim savjetima koje rado primjenjujemo. Williams ga zove najinspirativnijim čovjekom koji je doživio sve – ljubav, gubitak, uspjeh, neuspjeh. I kroz svo to vrijeme ostao je svoj i nasmijan. A djed, kojemu je pravo ime, Andy Anderson, pun je savjeta. Kako i ne bi bio kad je imao nevjerojatan život. Nije nikad pohađao fakultet, ali je radio kao poslovođa u trgovini mliječnim proizvodima. Također, bio je u braku čak 70 godina, sve dok mu žena nije umrla. Djed kaže kako je to bila ljubav na prvi pogled.

Andy se veseli svojem stotom rođendanu u svibnju iduće godine i kaže kako se jako dobro osjeća vezano uz činjenicu da stari, jer još uvijek svakoga dana nauči nešto novo. A na pitanje koja je najznačajnija stvar koju je naučio, odgovara: „Obitelj je dragocjena! Obitelj je najutjecajniji element vašeg života od trenutra rođenja do smrti. Obitelj vas oblikuje kao osobu.“


Ovo je 25 Andyjevih savjeta o životu:

1. Uvijek imaj dobar smisao za humor

2. Nikad nemoj misliti da si predobar da bi počeo s dna.

3. Vježbaj baš svaki dan, čak i ako ti se ne da.

4. Ne troši više novca nego što zarađuješ.

5. Svaki dan pij sok od naranče.

6. Ljubav na prvi pogled nije mit.

7. Imati loš posao je bolje nego nemati nikakav posao.

8. Uvijek pojedi sve s tanjura i ne bacaj hranu.

9. Svaki dan jedi kobasice. Kod mene je funkcioniralo.

10. Tvoja obitelj je nešto najvrednije što ćeš ikad imati.

11. Tvoj život je delikatan i ako zapostavljaš sebe, pokvarit ćeš se. To me je sir naučio.

12. Nikad se nemoj bojati biti iskren prema samom sebi.

13. Svi imaju previše odjeće. Nosi ono što imaš i prestani kupovati još.

14. Moraš biti spreman oprostiti, čak i kad je to vrlo teško.

15. Štedi novac sada, a troši ga kasnije.

16. Ljubav nije laka i katkad se oko nje trebaš pomučiti.

17. Pronađi nešto komično u svakoj situaciji.

18. Ako se suočiš s problemom, nemoj odgađati njegovo rješavanje. Ali ako ga ne možeš riješiti, zaboravi ga.

19. Radi ono što voliš i nemoj se bojati slijediti svoje snove.

20. Obrazovanje je važno, ali ne i obavezno. I život također može biti dobra škola.

21. Istražuj svijet i ostani radoznao.

22. Ne doživljavaj se previše ozbiljno.

23. Moje puno ime je William Bradford James Anderson i moji me inicijali podsjećaju da se pitam: ‘Zašto biti bilo tko?’

24. Imajte zdrav razum. Razmislite o najrazumnijem rješenju u svakoj situaciji. Ako ste nerazumni, propali ste.

25. Život je dar kojeg morate otvoriti. Na vama je hoće li vas ono što je unutra učiniti sretnim ili očajnim. Imate moć sami donijeti tu odluku.

.

Život

Govorili su da je koronavirus prevara i kršili su mjere, danas je on udovac

Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Vozač taksija iz američke Floride, koji je vjerovao da je koronavirus urota, postao je udovac upravo zbog koronavirusa. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin širili su na društvenim mrežama lažne vijesti o fabriciranju pandemije i 5G mreži, a sam su COVID-19 uspoređivali s gripom.

Par, javlja BBC, nije poštovao protuepidemijske mjere niti je zatražio liječničku pomoć kada ih je bolest srušila u svibnju. Brian se oporavio, no njegova 46-godišnja supruga, po zanimanju evengelički pastor, postala je životno ugrožena. Umrla je ovog mjeseca od srčanih problema izazvanih infekcijom.


U lipnju Brian je govorio za BBC u sklopu programa borbe protiv lažnih vijesti o koronavirusu. U to vrijeme, njegova je supruga bila na respiratoru. Prije infekcije Erin je imala zdravstvenih problema; bolovala je od astme. Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online. On je nastavio raditi kao taksist, odbijao je nositi masku i poštovati propisanu fizičku distancu te je najvjerojatnije zarazio suprugu.

U vijestima BBC-a kazao je: “Da sam bar slušao mjere od samog početka. Nadam se da će mi supruga oprostiti. Ovaj virus je stvaran i ljude pogađa na različite načine. Ne mogu promijeniti prošlost. Mogu samo živjeti u današnjem danu i činiti bolje izbore u budućnosti. Ona više ne pati, u miru je. Nedostaje mi, ali znam da je na boljem mjestu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP