Prati nas

Ljubav

Mladići obožavaju starije gospođe – s razlogom!

Mladi dečki ne kriju da su im privlačne žene koje im po godinama mogu biti majke. Neki od njih kažu da znaju cijeniti ono što žena ima za ponuditi, intelektualno, fizički, karakterno. Starije žene u takvoj kombinaciji također dobivaju ono što žele.

Objavljeno

|

Mladi dečki vode ljubav sa starijim gospođama
Dustin Hoffman i Anne Bancroft (Diplomac, 1967.)

Jeste li čuli za ljubavni slučaj gospođe Robinson? U nju se strastveno zaljubio dvostruko mlađi muškarac, dječak, sin njenih kućnih prijatelja. No dobro, to je film, ali malo tko ne pamti riječi koje je Anne Bancroft uputila zbunjenom Dustinu Hoffmanu – ‘Želiš li da te zavedem? Pokušavaš li mi to reći?’

Razlika u godinama

Budimo iskreni, svaki pubertetlija je barem jednom poželio postati Ben Braddock koji gine pod plahtama prijateljice svoje majke ili majke svojega prijatelja. Mlađi muškarci vole starije žene i to ne skrivaju. Demi Moore može biti majka Ashtonu Kutcheru. Eva Langoria je osam godina starija od svojeg bivšeg supruga Tonyja Parkera. Madonna je čak 29 godina starija od svojeg bivšeg ljepuškastog ljubavnika Brahima Zaibata.

Pitate se zašto su one pristale na to? Odgovor je jasan – zato jer mogu! I starije žene žele mlađe muškarce, barem ponekad. A zašto onda vi to ne možete? Najvjerojatnije zato što se bojite društvene osude. Dok se muškarci ponosno tapšaju po ramenima kada jedan od njih osvoji ženu koja bi mu mogla biti kćerka, čak ni žene ženama ne odobravaju mlade ljubavnike. No vremena se mijenjaju. Takozvane pume, žene koje osvajaju mlade muškarce, više nisu rijetkost pa tako gotovo trećina Amerikanki starih od 40 do 69 godina imaju ljubavnike desetljeće i više mlađe od sebe. Kako im to polazi za rukom?

Seks, seks i još jednom seks

Starija žena i mlađi muškarac su u seksualnom skladu. Dok su mladići za vrijeme i neposredno nakon puberteta na svojem seksualnom vrhuncu, on kod žena počinje iza tridesete godine i traje iduća dva desetljeća. Kod starijih žena posebno je poticajan izlazak iz plodnog životnog razdoblja. Oslobođene od kontracepcije i brige ko nje, jednostavno uživaju u seksu sa svojim nezasitnim ljubavnikom. Djeca su odrasla, obitelj je zbrinuta, ne moraju se boriti za karijeru. Starije žene znaju da u seksu nije važno savršeno tijelo, već ono što rade i kako to rade. Zato u spolnosti uživaju više.

A nakon seksa razgovor

Uz seksualno, starije žene imaju i intelektualno samopouzdanje. Ne boje se proturječiti i zabavnije su u raspravama. Žene u najboljim godinama imaju životnog iskustva od kojeg mlađi muškarac može profitirati. Mlađi muškarci s ozbiljnijim interesima mogu teško naći vršnjakinje koje im mogu parirati.

Kako zavesti stariju ženu?

Dustin Hoffman i Anne Bancroft (Diplomac, 1967.)

Starije žene nisu davež

Mladići ne vole djevojke koje će im 24 sata dnevno ‘puhati za vratom’. Starije žene to i ne žele. One imaju svoje prijatelje, dom, karijeru – jednom riječju život. Sve je više žena koje se ne žele udavati, ve od života uzimaju najbolje. Ako je to dvadesetogodišnjak u njihovim pedesetim godinama, one će ga imati. I pri tom od njega ne zahtijevaju obećanja vječne ljubavi, brak ili družbenika s punim radnim vremenom. Muškarci razlikuju ‘trebati’ i ‘željeti’. Ovo drugo je na cijeni.

Plaćena ljubav?

Svi parovi u kojima je žena znatno starija znaju da je takva veza izložena povećanim pritiscima okoline pa je u njeno održavanje potrebno uložiti puno više truda. Žene često upadnu u zamku vlastite nesigurnosti, pogotovo ako raspolažu većim svotama novca. Često puta će joj i najbolje prijateljice pokušati ‘otvoriti oči’ uvjeravanjem kako je mlađi muškarac s njom isključivo zbog novca. Izlaz je samo jedan; prestanite pretpostavljati. Razgovarajte otvoreno o svojim strahovima prije no što vezu promovirate u zajednički život.

Stara koka, masna juha

I mlađi muškarci su izloženi pritiscima okoline. Zamislite kolika zadirkivanja mladić u srednjim dvadesetim mora pretrpjeti da bi bio sa ženom koja je desetak godina starija od njega. Prijatelji, čak i kada nisu negativni, mogu ugroziti vezu. Muškarac im tada treba dati do znanja da nisu oni ti koji su u toj vezi. Isto se odnosi i na rodbinu. Ako pokažu smirenost i odgovornost, zadirkivanja u vezi razlike u godinama će postepeno prestati.

Ima nešto i u tehnici

Razmišljate li o vezi s mladićem, ne očekujte spektakularan seks odmah. Mladići su izdržljiviji, ali često nemaju dovoljno iskustva da bi mogli zadovoljiti ozbiljniju ženu. Pokažite mu otvoreno što od njega očekujete, kažite mu što vas čini sretnom. On će biti zadovoljan napretkom kojeg postiže, a plodove mukotrpnog rada ćete na kraju ubirati vi. Dakako, sve će ovo ostati samo puko maštanje ako se ne pokrenete i ne krenete s upoznavanjem muškaraca koji su vam na dohvat ruke.

Zašto starije žene vole mlađe muškarce?

Dustin Hoffman i Anne Bancroft (Diplomac, 1967.)

Zašto dečki vole starije žene?

25-godišnji član HocuSpoj.com portala otvoreno priznaje kako voli starije žene, baš kao i njegovi prijatelji. Smatra da su starije žene sigurnije u sebe, svoje osjećaje, i naravno iskusnije – životno i seksualno. One znaju što žele. Zbog toga su takve žene privlačnije mlađim muškarcima, no primjećuje da ih one često smatra ju neiskusnim napaljenim balavcima koji ne znaju što žele. ‘Naravno, ima ih, ali nismo svi takvi. Ja spadam u grupu onih koji znaju cijeniti ono što žena ima za ponuditi, intelektualno, fizički, karakterno. Uvijek sam se osjećao ugodno u ženskom društvu, bilo starijih ili mlađih, ali isto tako su me oduvijek privlačile starije žene, i od toga ne bježim’, zaključuje ovaj 25-godišnjak.

‘Dečki vole starije žene zato što one znaju što žele za razliku od mladih’, kaže 45-godišnja Tanja, dok 23-godišnja Silvija misli da dečki pred starijim ženama ne moraju ‘izigravati frajere’.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.