Prati nas

Mozaik

Nekada je svako dijete imalo globus-kasicu

Popularne kasice-prasice smo gledali samo u filmovima, a domaće banke dijelile su svoje globus-kasice koje su se mogle otključati samo u banci. Djecu se je poticalo na štednju, kako doma, tako i u školi. Malo tko se ne sjeća kako smo svaki mjesec prilagali male iznose novca u razrednu blagajnu kako bismo na kraju osmog razreda ili srednje škole otputovali na maturalno putovanje. U Makarsku ili Novalju, a ne u neku stranu destinaciju kako se to danas radi.

Objavljeno

|

Kako su nekad izgledale kasice

Popularne kasice-prasice smo gledali samo u filmovima, a domaće banke dijelile su svoje globus-kasice koje su se mogle otključati samo u banci. Djecu se je poticalo na štednju, kako doma, tako i u školi. Malo tko se ne sjeća kako smo svaki mjesec prilagali male iznose novca u razrednu blagajnu kako bismo na kraju osmog razreda ili srednje škole otputovali na matularno putovanje. U Makarsku ili Novalju, a ne u neku stranu destinaciju kao što se to danas radi.

Sjećate li se? Jeste li i vi imali globus-kasicu?

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.