Sočan i ukusan čokoladni biskvit s aromom naranče, uz šalicu kave, čaja ili mlijeka oduševit će sve ljubitelje čokoladnih kolača, a i one koji ne vole baš kolače sa previše kreme. Priprema je jednostavna, a mikser nije niti potreban. Sastojci se jednostavno spoje kuhačom ili žicom za snijeg. Ovako to radi Hrvoje s portala Kuzinavanje.com.
Sastojci
200 g + 1 žlica prosijanog, glatkog pšeničnog brašna
200 g šećera
75 g + 1 žlica prosijanog kakaa
16 g praška za pecivo
naribana korica 3 srednje velike naranče
150 ml svježe iscijeđenog narančinog soka
300 ml mlijeka
35 g maslinovog ulja (oko 4 velike žlice)
prstohvat sol
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pećnicu zagrijati na 175°C, okrugli kalup za torte promjera 24 cm premazati maslacem i posuti brašnom. U posudu za miješanje prosijati brašno sa praškom za pecivo i soli. Dodati prosijani kakao i šećer. Naranče oprati, naribati koricu i iscijediti sok. U brašno redom dodati mokre sastojke (narančin sok, mlijeko i maslinovo ulje) i naribanu narančinu koricu. Žicom za snijeg ili kuhačom sve dobro promiješati da se sastojci spoje. Smjesu izliti u pripremljeni kalup i staviti peći. Peći oko 40 do 45 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov, čačkalica ubdena u sredinu kolača bi trebala izaći čista. Kolač izvaditi iz pećnice, ostaviti ga u kalupu da se ohladi do kraja. Ohlađeni kolač posipati šećerom u prahu.
tekst se nastavlja ispod oglasa