Prati nas

Vijesti

Umirovljeničke stranke razjedinjene: Ivo ili Kolinda?

Nekoliko dana pred izbore, umirovljeničke stranke su razjedinjene. Jedni tvrde ‘Ivo je učinio puno’, a drugi da je ‘vrijeme da pijana posada siđe s hrvatskog broda’.

Objavljeno

|

Za koga će glasati umirovljenici?
foto: Ivo Josipović Twitter, Kolinda.hr

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja pozvao je u sve umirovljenike da, kao i prije pet godina, u drugom krugu predsjedničkih izbora masovno izađu na izbore i svoj glas daju Ivi Josipoviću, jer je u svom prvom predsjedničkom mandatu uvijek zdušno podupirao inicijative koje su pridonosile socijalnoj sigurnosti i boljem životu umirovljenika. “Prije pet godina sam rekao: Ovaj Ivo neće u krivo. Iza nas je pet godina dobre suradnje, razumijevanja i otvorenosti prema svim umirovljenicima bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju”, kazao je dodajući da smo u Hrvatskoj često skloni zaboraviti sve dobro što je učinjeno i odlučivati samo na temelju emocija. Zbog svega apelira na umirovljenike da odlučuju na temelju rezultata i Josipovićevog ponašanja. Podsjetio je kako su umirovljenici u proteklih pet godina Josipovićeva mandata sudjelovali u Vijeću za socijalnu pravdu te da je predsjednik uvijek bio na raspolaganju u teškim situacijama, akceptirao brojne umirovljeničke probleme te dao potporu umirovljeničkim projektima, poput onoga o ozakonjenju i spašavanju instituta dokupa staža.

Lijepo vrijeme za podršku Josipoviću

“U nedjelju, 28. prosinca, bilo je loše vrijeme, puno umirovljenika nije došlo na birališta iz straha za svoje zdravlje, da se ne povrijede. Bilo je i povreda i mi to razumijemo. U nedjelju se očekuje toplije vrijeme, doduše kišovito, ali mislim da to u ovom trenutku neće spriječiti naše simpatizere i birače, koji su se u 87 posto izjasnili da podržavaju Ivu Josipovića za sadašnjeg i novog predsjednika, da izađu na birališta”, rekao je Hrelja prenosi Slobodna Dalmacija.

Spremni ste za drugi svijet, ali glasujte za Grabar Kitarović

Istovremeno je Splitsko-dalmatinski HDZ sazvao novinare samo kako bi, zajedno s lokalnim koalicijskim partnerima, dao do znanja da u nedjelju treba glasovati za njihovu kandidatkinju. Nadahnut je bio Ante Jukić iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), tvrdeći da su hrvatski umirovljenici ‘ionako gotovo spremni za drugi svijet’ – ali će na izborima izabrati Kolindu Grabar Kitarović. ‘Hrvatska je kao brod koji je zaglibio na plitkom gazu neke napuštene europske luke i ne može izaći jer je posada pijana’, Jukićeve je riječi prenio tportal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.