Prati nas

Promo

Želite li glumiti? Priključite se dramskoj radionici za odrasle

Želite li upoznati čudesan svijet kazališta i naučiti kako izgleda stvaranje kazališne predstave, prijavite se na dramske radionice za odrasle koje će vam omogućiti da doznate što se događa iza pozornice, uvesti vas u tajne kretanja na sceni i nastupa pred publikom, riješiti treme i prije svega dobro zabaviti.

Objavljeno

|

Gdje naučiti glumiti? Kako glumiti?
foto: BigStock

Vjerujemo da uživate u gledanju filmova i kazališnih predstava i da imate omiljene glumce. No, pruži li vam se prilika, biste li se i sami okušali na svjetlima pozornice? Ako ste mislili da je glumačka igra rezervirana samo za mlađu populaciju i djecu, varate se. Gluma je dostupna svima, pogotovo osobama srednje dobi i umirovljenicima, kroz niz dramskih radionica koje organizira dramska pedagoginja Livia Fadić.

Kazalište namjenjeno svima

Kroz višegodšnje iskustvo pohađanja, a poslije i rada u dramskim radionicama Zagrebačkog kazališta mladih u studiju legendarne Zvjezdane Ladike, Livia je stekla zvanje dramskog pedagoga. Međutim, ubrzo je shvatila da kod nas ne postoje dramske radionice koje bi bile namjenjene odraslima – što je prava šteta, jer su drama i kazalište itekako zanimljivi i starijim polaznicima.


Otuda se rodila ideja o organiziranju Dramskog studija za odrasle i pokretanja dramskih radionica u kojoj bi odrasli i prije svega umirovljenici mogli upoznati kazališnu umjetnost, ali s one druge strane: iza pozornice.

Kako će izgledati radionice?

Polaznici dramske radionice za odrasle, kaže Livia, prije svage mogu očekivati zabavu i druženje, a potom i upoznavanje kazališne umjetnosti i drame: što su kostim, scenografija, mizanscen (kretanje po sceni), osnove glume, iskustvo nastupa pred publikom. Polaznici usavršavanju svoje usmeno izražavanje i kreativnost te upoznaju dramsku literaturu i način na koji nastaje kazališna predstava.

Predviđeno je da polaznici svake godine produciraju jednu kazališnu predstavu koju će izvesti pred publikom te time zatvoriti čitav krug. Takođe, napominje Livia, polaznici će steći uvid i u osnove psihodrame, discipline koja, osim upoznavanje s kazališnom umjetnošću, ima za cilj, korištenjem dramskih tehnika, polaznicima omogućiti uvid u vlastitu psihu, suočavanje sa strahovima, rješavanje potisnutih problema i otklanjanje sličnih poteškoća.

Kako se priključiti?

Želite li se priključiti dramskoj radionici za odrasle, nije vam potrebni nikakvo prethodno predznanje. Radionice će se održavati dva puta tjedno u Dječjem vrtiću na zagrebačkoj Kajzerici. Točan termin bit će objavljen nakon formiranja grupe. Upisnina je 80 kuna, a mjesečna članarina 180 kuna. Umirovljenici i nezaposleni ostvaruju popust od 10%.

Prijaviti se možete na e-mail adresu odrasli.glume.zg@gmail.com.

 

.

Promo

Slušni centar Neuroth na novoj zagrebačkoj adresi

‘Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći.’

Objavljeno

|

Austrijska tvrtka Neuroth u Zagrebu je otvorila slušni centar na novoj atraktivnoj i lako dostupnoj lokaciji. Na adresi Heinzelova 1/a, otvoren je Neuroth slušni centar koji će svojim korisnicima u osvježenom prostoru ponuditi najviše standarde usluge uz potpis ove austrijske tvrtke u stoljetnom obiteljskom vlasništvu.

Cilj tvrtke Neuroth od samih početaka koji sežu u 1907. godinu je skinuti stigmu s osoba oslabljenog sluha i pokazati im koliko život može biti lijep kada čovjek ponovno dobro čuje.


“Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći. Kako se smatramo profesionalcima za sluh, mi u Neurothu taj postupak nastojimo olakšati u što većoj mjeri. Naša nova lokacija je još jedan korak prema većoj dostupnosti prepoznatljive i beskompromisne Neuroth kvalitete”, izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Šimunec.

foto: Promo

Za malene korisnike, na novoj adresi slušnog centra Neuroth nalaze se i stručni dječji akustičari uz koje su koraci prema boljem sluhu i snalaženju jednostavniji i brži.

“Tvrtka Neuroth u Hrvatskoj je prisutna već osam godina i od samih početaka je inicijator promjena i kvalitetnijeg pristupa prema osobama koje se suočavaju s problemima sluha. Mi u grupi potičemo rast i inovacije, a sve su naše aktivnosti ciljano usmjerene prema potrebama klijenata. Neuroth se nalazi na ishodištima dostupnih tehnoloških noviteta i spreman je svojim korisnicima ponuditi samo najbolje za dobar sluh što ćemo nastaviti činiti dijem Europe jer bolje čuti znači i bolje živjeti”, izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za jugoistočnu Europu.

Otvaranjem slušnog centra Neuroth na novoj lokaciji zatvoren je dosadašnji slušni centar na adresi Kišpatićeva 12, u sklopu zagrebačke bolnice Rebro.

foto: Promo

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP