Prati nas

Promo

Želite li glumiti? Priključite se dramskoj radionici za odrasle

Želite li upoznati čudesan svijet kazališta i naučiti kako izgleda stvaranje kazališne predstave, prijavite se na dramske radionice za odrasle koje će vam omogućiti da doznate što se događa iza pozornice, uvesti vas u tajne kretanja na sceni i nastupa pred publikom, riješiti treme i prije svega dobro zabaviti.

Avatar

Objavljeno

|

Gdje naučiti glumiti? Kako glumiti?
foto: BigStock

Vjerujemo da uživate u gledanju filmova i kazališnih predstava i da imate omiljene glumce. No, pruži li vam se prilika, biste li se i sami okušali na svjetlima pozornice? Ako ste mislili da je glumačka igra rezervirana samo za mlađu populaciju i djecu, varate se. Gluma je dostupna svima, pogotovo osobama srednje dobi i umirovljenicima, kroz niz dramskih radionica koje organizira dramska pedagoginja Livia Fadić.

Kazalište namjenjeno svima

Kroz višegodšnje iskustvo pohađanja, a poslije i rada u dramskim radionicama Zagrebačkog kazališta mladih u studiju legendarne Zvjezdane Ladike, Livia je stekla zvanje dramskog pedagoga. Međutim, ubrzo je shvatila da kod nas ne postoje dramske radionice koje bi bile namjenjene odraslima – što je prava šteta, jer su drama i kazalište itekako zanimljivi i starijim polaznicima.


Otuda se rodila ideja o organiziranju Dramskog studija za odrasle i pokretanja dramskih radionica u kojoj bi odrasli i prije svega umirovljenici mogli upoznati kazališnu umjetnost, ali s one druge strane: iza pozornice.

Kako će izgledati radionice?

Polaznici dramske radionice za odrasle, kaže Livia, prije svage mogu očekivati zabavu i druženje, a potom i upoznavanje kazališne umjetnosti i drame: što su kostim, scenografija, mizanscen (kretanje po sceni), osnove glume, iskustvo nastupa pred publikom. Polaznici usavršavanju svoje usmeno izražavanje i kreativnost te upoznaju dramsku literaturu i način na koji nastaje kazališna predstava.

Predviđeno je da polaznici svake godine produciraju jednu kazališnu predstavu koju će izvesti pred publikom te time zatvoriti čitav krug. Takođe, napominje Livia, polaznici će steći uvid i u osnove psihodrame, discipline koja, osim upoznavanje s kazališnom umjetnošću, ima za cilj, korištenjem dramskih tehnika, polaznicima omogućiti uvid u vlastitu psihu, suočavanje sa strahovima, rješavanje potisnutih problema i otklanjanje sličnih poteškoća.

Kako se priključiti?

Želite li se priključiti dramskoj radionici za odrasle, nije vam potrebni nikakvo prethodno predznanje. Radionice će se održavati dva puta tjedno u Dječjem vrtiću na zagrebačkoj Kajzerici. Točan termin bit će objavljen nakon formiranja grupe. Upisnina je 80 kuna, a mjesečna članarina 180 kuna. Umirovljenici i nezaposleni ostvaruju popust od 10%.

Prijaviti se možete na e-mail adresu odrasli.glume.zg@gmail.com.

 

.

Promo

Ovaj vikend dođite na Made by: Sajam kreativnosti

Ako vam je ikad zasmetala ponuda istih ili vrlo sličnih stvari po buticima u trgovačkim centrima, onda je ovaj sajam mjesto za vas. Kreativci iz Hrvatske i svijeta pokazat će ručno rađen nakit, torbe, odjeću, igračke i slično te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Razmišljate li o daru za Valentinovo za nekog vama posebnog ili biste sami sebe željeli počastiti nečim unikatnim, ovaj vikend svakako dođite u Europski dom gdje se održava “Made by: sajam kreativnosti“.

Ovaj sajam okuplja umjetnike, kreativce i zanatlije koji vlastitim rukama izrađuju torbe, odjeću, nakit, ukrase, igračke i razne druge stvari kakvih zasigurno nema nigdje drugdje.


Pokretačica ovog jedinstvenog sajma je Ivana Pavlović, i sama autorica začudnih i jedinstvenih torbi, koja nam je rekla malo više o “Made by sajmu”.

“Ovo je već druga godina da izlažemo u Europskom domu. Prošli je sajam bio vrlo uspješan pa smo se opet vratili na isto mjesto. I ove godine, kao i prošle, izlaže tridesetak kreativaca i umjetnika koji se bave najrazličitijim stvarima – od dizajniranja nakita i raznih ukrasa, pa do torbi odjeće i sličnog. Ovdje se može naći za svakoga ponešto tako da je svakako vrijedno zaviriti na sajam.“

Kreativci koji izlažu na sajmu su domaći, ali ima i stranaca. “Okupili smo priličan broj vrlo zanimljivih ljudi koji rade stvarno sjajne stvari. Do kraja 2020. planiramo još nekoliko sajmova. Ove godine predstavljaju se brendovima među kojima su Ayelen, Boody Woody, Bookedo, Brando, Moda Malesh, Pupa Franca, Sartess, Bilja, Onyx, Bowtie wooden style, Oblutak mi priča i brojni drugi, a kompletan popis može se naći na našoj Facebook stranici“, kaže Ivana.

Sajam traje danas i sutra od 10 do 19 sati u Europskom domu u Jurišićevoj 1 u Zagrebu. Ulaz na sajam je za posjetitelje besplatan, a kućni ljubimci su dobrodošli.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP