Kako spržiti luk?
foto: Kuzinavanje.com

Hrskavi začinjeni kolutići luka

Autor: • 04. 02. 2015. • Kuhinja2917 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Volite li klasične pržene kolutiće luka? Postoji i jednostavnija varijanta koja je brzo gotova, a uz malo mašte i ukusnija. Sa samo nekoliko sastojaka pripremit ćete jelo koje će uz neki umak savršeno odgovarati kao grickalica za zabavu. Začine za krušne mrvice koristite po želji, a sol i papar po ukusu, savjetuje Hrvoje s portala Kuzinavanje.com.

Sastojci

70 g krušnih mrvica
1 žličica sušenog origana
½ žličice mljevene slatke paprike
2 veće glavice luka
2 – 3 žlice mlijeka
1 jaje
sol
svježe mljeveni papar

Priprema

U dubokom tanjuru dobro izmiješati krušne mrvice sa origanom, mljevenom paprikom, soli i paprom. U drugom tanjuru vilicom lagano umutiti jaje sa mlijekom. Luk oljuštiti i narezati na tanke ploške te razdvojiti kolutiće. Svaki kolutić uroniti u smjesu jaja, a zatim dobro uvaljati sa svih strana u krušne mrvice.



Pećnicu zagrijati na 180 °C. Panirane kolutiće luka slagati na lim tako da se djelomično preklapaju i peći u pećnici oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta kolutiće okrenuti da se ravnomjerno ispeku sa obije strane. Gotove kolutiće poslužiti uz umak po želji.

Napomena

Kolutići luka trebaju iznutra ostati mekani dok izvana treba biti hrskava korica.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.