Prati nas

Stil i ljepota

Bakina kosa – trend među mladim djevojkama

Novi trend pojavio se među mladim djevojkama – ‘bakina kosa’ ili ‘GrannyHair’. Naime, sve je popularnije kosu bojiti u sivo, dakle – sijedo. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele.

Objavljeno

|

Kako kosu pofarbati u sivo?
foto: Instagram

Silan trud i novac milijuni žena diljem svijeta ulažu kako bi sakrile sijede vlasi. Neke koriste boje, neke kolor-šampone, neke redovito idu frizeru, a neke ordiniraju same u privatnosti vlastite kupaonice. Sijede vlasi muškarcima se toleriraju, čak i nadopunjuju njihov šarm, no kod žena je, htjeli mi to priznati ili ne, drugačije. Mnoge idu tako daleko da ‘bijele izdajice’ proglašavaju neprijateljem broj jedan kad je u pitanju očuvanje mladolikog izgleda. Nećemo pretjerati ako kažemo da skoro sve žene srednje i starije dobi boje kosu, a ako nekad odluče i prestati s tom praksom, odluka je teška i o njoj se puno razmišlja. Nisu rijetki ni slučajevi kad bi žena odustala od bojenja i pustila sijedu kosu, no to ne čini jer se to ne sviđa njezinom suprugu. Ukratko, pritisak je velik.

Ali novi trend koji se pojavio među vrlo mladim djevojkama možda donosi toliko željeni odmor od diktata prekrivanja sijedih. Naime, sve je više slučajeva u kojima mlade djevojke svoju kosu boje u – sivo. Takvih je slučajeva već toliko da je taj novi fenomen dobio i svoje ime – ‘bakina kosa’, odnosno ‘GrannyHair’. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele. Frizure su i dalje različite, moderne ili klasičnije, kratke ili duge, ali boja je- siva. Baš poput kose neke bake..

Stil i ljepota

‘Srebrni macani’ poželjniji su od golobradih mladića

Vremena kad su se naočitima i zgodnima smatrali samo golobradi mladići, davno su iza nas. Svijet mode ali i svekolika javnost shvatili su da ljepota zrelih muškaraca nema premca te da sijede kose i brade i lica koja zrače iskustvom, muškarcu daju naročiti šarm.

Objavljeno

|

Seksi stariji muškarci

Za početak vikenda pripremili smo pravu poslasticu: galeriju momaka u najboljim godinama koji daleko iza sebe ostavljaju golobrade mladiće i dokazuju koje su to godine u životu zapravo najbolje.

Za one koji žele znati više kažimo da sintagma „srebrni macan“ (ili na engleskom govornom području “srebrni lisac”, silver fox) predstavlja gospodina u zrelim godinama koji je usprkos sjedoj kosi, ili upravo zbog nje, neoprostivo privlačan. Srebrni macani izuzetno su cijenjeni među mladim djevojkama koje obožavaju njihov rafiniran pristup ženama i opušteni životni stil.1. Anthoni Varrecchia, fitness trener i model

“Kao dijete nisam imao puno samopouzdanja, no to me nagnalo da izgradim snažan karakter”, kaže ovaj rođeni Njujorčanin.

2. Eric Rutheford, glumac i model

“Osijedio sam vrlo rano, već s 28 godina. No kasnije sam shvatio da mi je to prednost, a ne mana.”

3. T. R. Pescod, model i glumac

“Prošla su vremena kad su se njegovale samo žene. I muškarac itekako mora paziti na svoj izgled!”

4. Mark Reay, fotograf, model i glumac

“Jednako se dobro osjećam iza kao i ispred kamere.”

5. Philippe Dumas, model

“Kao mladić, nisam se bavio modom. To je došlo tek puno kasnije. I nije mi žao.”

6. Aiden Brad, pisac, glazbenik, model i bivša zvijezda filmova za odrasle

“Mislim da čovjek u životu može imati mnogo karijera i, zapravo, mnogo paralelnih života.”

7. Ron Jack Foley, model

“Kažu mi da ličin na Richarda Geera. To je kompliment. Barem tako mislim.”

8. Garrett Swann, model

“Nisam mislio da ću ikada raditi kao model, ali to se nekako dogodilo samo od sebe.”

9. Alessandro Manfredini, model i poduzetnik

“Svemu pristupam sa strašću. Bez strasti nema ničega!”

10. Brad W., model

“Mislim da je obitelj najvažnija. Novac, slava, glamur… sve je to prolazno. Ali obitelj je vječna!”

Nastavi čitati