Prati nas

Stil i ljepota

Bakina kosa – trend među mladim djevojkama

Novi trend pojavio se među mladim djevojkama – ‘bakina kosa’ ili ‘GrannyHair’. Naime, sve je popularnije kosu bojiti u sivo, dakle – sijedo. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele.

Objavljeno

|

Kako kosu pofarbati u sivo?
foto: Instagram

Silan trud i novac milijuni žena diljem svijeta ulažu kako bi sakrile sijede vlasi. Neke koriste boje, neke kolor-šampone, neke redovito idu frizeru, a neke ordiniraju same u privatnosti vlastite kupaonice. Sijede vlasi muškarcima se toleriraju, čak i nadopunjuju njihov šarm, no kod žena je, htjeli mi to priznati ili ne, drugačije. Mnoge idu tako daleko da ‘bijele izdajice’ proglašavaju neprijateljem broj jedan kad je u pitanju očuvanje mladolikog izgleda. Nećemo pretjerati ako kažemo da skoro sve žene srednje i starije dobi boje kosu, a ako nekad odluče i prestati s tom praksom, odluka je teška i o njoj se puno razmišlja. Nisu rijetki ni slučajevi kad bi žena odustala od bojenja i pustila sijedu kosu, no to ne čini jer se to ne sviđa njezinom suprugu. Ukratko, pritisak je velik.

Ali novi trend koji se pojavio među vrlo mladim djevojkama možda donosi toliko željeni odmor od diktata prekrivanja sijedih. Naime, sve je više slučajeva u kojima mlade djevojke svoju kosu boje u – sivo. Takvih je slučajeva već toliko da je taj novi fenomen dobio i svoje ime – ‘bakina kosa’, odnosno ‘GrannyHair’. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele. Frizure su i dalje različite, moderne ili klasičnije, kratke ili duge, ali boja je- siva. Baš poput kose neke bake.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.