Prati nas

Stil i ljepota

Bakina kosa – trend među mladim djevojkama

Novi trend pojavio se među mladim djevojkama – ‘bakina kosa’ ili ‘GrannyHair’. Naime, sve je popularnije kosu bojiti u sivo, dakle – sijedo. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako kosu pofarbati u sivo?
foto: Instagram

Silan trud i novac milijuni žena diljem svijeta ulažu kako bi sakrile sijede vlasi. Neke koriste boje, neke kolor-šampone, neke redovito idu frizeru, a neke ordiniraju same u privatnosti vlastite kupaonice. Sijede vlasi muškarcima se toleriraju, čak i nadopunjuju njihov šarm, no kod žena je, htjeli mi to priznati ili ne, drugačije. Mnoge idu tako daleko da ‘bijele izdajice’ proglašavaju neprijateljem broj jedan kad je u pitanju očuvanje mladolikog izgleda. Nećemo pretjerati ako kažemo da skoro sve žene srednje i starije dobi boje kosu, a ako nekad odluče i prestati s tom praksom, odluka je teška i o njoj se puno razmišlja. Nisu rijetki ni slučajevi kad bi žena odustala od bojenja i pustila sijedu kosu, no to ne čini jer se to ne sviđa njezinom suprugu. Ukratko, pritisak je velik.

Ali novi trend koji se pojavio među vrlo mladim djevojkama možda donosi toliko željeni odmor od diktata prekrivanja sijedih. Naime, sve je više slučajeva u kojima mlade djevojke svoju kosu boje u – sivo. Takvih je slučajeva već toliko da je taj novi fenomen dobio i svoje ime – ‘bakina kosa’, odnosno ‘GrannyHair’. Djevojke koriste različite nijanse sive – od golublje sive, pa do srebrnih nijansi ili pak potpuno bijele. Frizure su i dalje različite, moderne ili klasičnije, kratke ili duge, ali boja je- siva. Baš poput kose neke bake.


.

Stil i ljepota

Kakva ekipa! Mladom fotografu inspiracija je modno osviješteni djed

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Upoznajte moga djeda, vjerojatno najstarijeg modnog macana na Zemlji. Ima 24 godine, ali živi svoju modnu strast kao da je tinejdžer. Prema onome što kaže, osjeća se mladim i želi se se osjećati ugodno u onome što nosi.”

Tim riječima 23-godišnji fotograf Jannik Diefenbach iz njemačkog Meinza opisuje svoju najveću fotografsku inspiraciju. I sam Jannik voli modu i putovanja, no najradije fotografira uličnu modu koju obožava njegov djed.


A djed, Alojz Abram (74) jest umirovljeni optičar koji se prometnuo u pravu influencersku zvijezdu pod brandom “Gramps”. Kako doznajemo, nikada zapravo ne bi postao modni macan da ga 2016. godine unuk Jannik nije nagovorio da isproba njegovu mladenačku odjeću.

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave. “Ovaj naš hobi nas je stvarno zbližio. Uvijek smo bili bliski. Djed je dolazio po mene u u vrtić, a kasnije u školu, svakoga utorka. Igrali bismo tenis, nogomet ili bismo jednostavno otišli u shopping.”

Sada se, objašnjava Jannik za LADbible, s djedom i bakom vidi nekoliko puta tjedno. Razgovaraju o budućim modnim pothvatima, a uz to i puno putuju zajedno. “Uživamo svake sekunde”, kaže.

“Pristao sam jer nisam znao što očekivati. Mislio sam da me Jannik zeza i da se ništa neće dogoditi, ali kad se dogodilo, svidjelo mi se koliko su ta odjeća i tenisice udobnije od onoga što sam do tada nosio. Uživam u vremenu koje provodim s unukom, putovati, primati novu odjeću i obuću. Za mene je to zabavni hobi i navikao sam se pozirati. Naučio sam gledati u kameru dok me Jannik slika”, ispričao je Alojz za LADbible.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP