Prati nas

Ljubav i seks

Prestanite vikati na muža i kažite mu već jednom što hoćete

Dok se vama čini da on zanemaruje vaša osjećanja, muškarac ludi od želje da mu jednostavno kažete što mislite. Evo kojih 7 stvari većina muškaraca misli ali rijetko izgovori kako bi pomogao napretku međusobne komunikacije.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Zašto žene stalno viču na muževe? Zašto su žene stalno nezadovoljne?
foto: BigStock

Možda ne vjerujete u teoriju da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere, ali kada je o komunikaciji riječ činjenica je da se spolovi različito izražavaju. “Za žene je svrha komunikacije da se oslone na nekoga, a za muškarce da podijele informaciju,” kaže terapeutkinja Karen Gayle. Dok se vama čini da on zanemaruje vaša osjećanja, muškarac ludi od želje da mu jednostavno kažete što mislite. Evo kojih 7 stvari većina muškaraca misli ali rijetko izgovori kako bi pomogao napretku međusobne komunikacije.

1. Malo “hvala” puno znači

Sigurno mislite da su i u vašem domu kućanski poslovi nepravedno raspoređeni. Zbog toga ste uvjereni da mu ne trebate zahvaljivati svaki put kada podigne čarape sa poda ili baci limenku od piva u smeće. Ali se on, najvjerojatnije, neće složiti. Ako mu pokažete zahvalnost, delegirane poslove će obavljati puno brže.


2. Muškarci ne daju rame za plakanje, ali savjet možete dobiti

Kada dođete kući i počnete se žaliti na šefa, muškarcu to zvuči kao da ga pitate za pomoć – iako se u stvari samo želite olakšati i tražite malo suosjećanja. Ako vam ponudi savjet za rješavanje problema koji vas muči, na taj način pokazuje da mu je stalo. Nikako to nemojte shvatiti kao kritiku.

3. Jasno mu kažite do kada treba obaviti posao

Rekli ste mu sto puta da popravi kvaku na ulaznim vratima, ali on nikako da se prihvati posla. Muškarac zna da postoji popis stvari koje mora obaviti, ali ne odmah. Kada čuje da želite od njega da završi neki posao – on zna da to treba obaviti, ali ne i kad. Ako mu ne date krajnji rok, on se neće žuriti sa tim. Znajte, muškarac će vam rado pomoći, samo budite precizne.

4. Recite mu što vas muči

Ako ste ljuti, ne govorite mu da ste dobro. Zahvaljujući vašim uzdasima i pogledima, on zna da nešto nije u redu. Možda mislite da je sve dobro ako prešutite, ali to nije tako. Loše raspoloženje isijava iz vas, što nije zdravo. Izjasnite se jasno i glasno. Kažite mu da vam nije drago što je sinoć došao kasno doma. To je bolje rješenje nego da budete pasivno-agresivne.

5. Ne pitajte ga kako izgledate u novoj haljini

Znate i sami da ne postoji pravi odgovor na pitanje „Izgledam li debelo u ovoj haljini?“ Uglavnom ste već odlučili kako izgledate, a ipak mu postavljate to pitanje. Žene ponekad pitanjima žele samo potvrdu svog razmišljanja, a ne partnerovo pravo mišljenje. Ako želite da igra igru sa vama i kaže vam kako ste za njega uvijek lijepi – to je u redu. Ali ako želite iskreno mišljenje, bolje pazite što pitate.

6. Ne morate stalno pričati kako bi se zbližili

Došli ste kući sa posla i prilegli na kauč uz film. On smatra da je to divno ispunjeno zajedničko vrijeme, dok vi smatrate da nije – jer niste razgovarali. Tišina u sobi i vaša nazočnost muškarcu znače bliskost. Nije mu potrebno razgovarati s vama da bi osjećao povezanost. Zato ga s vremena na vrijeme samo uhvatite za ruku; a ako baš želite razgovarati, recite što vam je na umu – ali nemojte pretpostavljati da njegova šutnja znači da je nezainteresiran.

7. On želi da vi više želite seks

Možda vam se čini da vaš muškarac stalno želi seks, ali pokušajte shvatiti da ga vaše stalno odbijanje tjera na pomisao kako je on taj koji griješi. Puno muškaraca misli da baš nisu dobri u krevetu. Ne radi se samo o njihovim željama već i o potrebi da vas zadovolji. Oba spola žele intimnost, a žene moraju shvatiti da ju muškarci crpe iz seksa. Razgovarajte o tome što oboje želite i nađite kompromis.

.

Ljubav i seks

Što se smije, a što ne? Izdane su smjernice za sigurno vođenje ljubavi tijekom pandemije

Američki stručnjaci izdali su posebne upute za siguran seks tijekom pandemije što uključuje obavezno nošenje maski ili online seks. Uz malo mašte, čak i ta ograničenja moguće je pretvoriti u jedinstveni užitak.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Tijekom ove pandemije mnoge su nam posve uobičajene stvari bile zabranjene ili smo u njima mogli uživati ali uz posebne mjere opreza. Tako je i sa seksom, a brojni su američki gradovi izdali čak i posebne preporuke kako se odati užitku bez opasnosti od zaraze koronavirusom.

Kako piše CNN, razumljivo je da će se ljudi i tijekom pandemije upuštati u seksualne odnose – što je sasvim u redu. No kako je COVID-19, čini se, bolest koja se prije svega širi kapljičnim putem, potrebne su dodatne mjere opreza koje, uz malo mašte, mogu vašem seksualnom životu donijeti i određenu dodatnu čar.


Zdravstveni stručnjaci grada New Yorka u novim uputama o sigurnom seksu tijekom pandemije navode da je prije svega potrebno zaštititi usta i nos, pa i tijekom seksualnog čina potiču upotrebu maski.

“To može biti i pomalo perverzno”, kaže se u uputama. “Budite kreativni sa seksualnim pozama i fizičkim barijerama poput zidova koje će omogućiti seksualni kontakt, no spriječiti blizak kontakt licem u lice. Možete i masturbirati zajedno tako da tjelesni kontakt posve izbjegnete”, navodi se u novim smjernicama, a stručnjaci ljude podsjećaju i da su oni sami ‘svoj najsigurniji seksualni partner’.

Što se, pak, odabira partnera tiče, najsigurnije je upustiti se u seksualni odnos s nekim članom vlastitog kućanstva, no ako vas zanima seks s nekim izvan vašeg kućanstva, smjernice preporučuju da to bude netko s kim možete otvoreno razgovarati o Covidu-19 na način kao što možete razgovarati o upotrebi kondoma i ostalim sa seksom povezanim temama.

Također se navodi se i kako grupni seks, barem zasad, nije poželjan s obzirom da se ne preporučuje okupljanja većeg broja ljudi. Ako netko ipak poželi “pronaći veće društvo za seks, za susret treba odabrati velike, prozračne prostorije te nositi maske i osigurati dezinficijens za ruke”.

Zahvaljujući tehnologiji, tu je i online seks – što je najsigurnija opcija –  pa stručnjaci preporučuju da nakratko odmorite od seksa uživo i priključite se nekom od “seksi Zoom zabava”.

Upuštate li se, pak, u seksualni odnos s nekom novom osobom, pažljivo motrite simptome koji mogu ukazivati na zarazu koronavirusom.

Stručnjaci iz Washingtona kažu da bi se u seksualni odnos trebali upuštati samo ako se oboje osjećate dobro, a oni iz Oregona nude i grafički prikaz najsigurnijih seksualnih poza. U San Franciscu, pak, savjetuju da se tijekom pandemije ostane uz svojeg “glavnog seksualnog partnera ili one s kojima imate čest i redovit odnos”.

Ako morate ostati fizički udaljeni od svojeg partnera, upute iz Austina preporučuju da budete kreativni tijekom online susreta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP