Prati nas

Vijesti

HSU: Ministre, ispričajte se zbog uznemiravanja umirovljenika

HSU očekuje ispriku te ga poziva da se ubuduće, kada bude govorio o umirovljenicima, pokuša staviti u ulogu osobe starije životne dobi kojoj je ionako mala mirovina jedini izvor prihoda.

Objavljeno

|

Jesu li mirovine sigurne
Siniša Hajdaš Dončić (foto: vlada.hr)

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU)  smatra neprimjerenima izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića u kojima grubo i tendenciozno uznemirava umirovljenike i radnike najavom o smanjenju mirovina i  plaća u slučaju propasti projekta monetizacije autocesta. HSU priopćenjem podsjeća ministra da su mirovinska prava neotuđiva i ne mogu biti instrument u funkciji krpanja proračunskih rupa.

“Kako je predsjednik Vlade Zoran Milanović u više navrata rekao da se mirovine neće smanjivati, očekujemo da se ogradi od neprimjerenih izjava ministra Hajdaša Dončića te još jednom nedvosmisleno potvrdi da se smanjenje proračunskog deficita neće prevaliti preko leđa umirovljenika i radnika u Hrvatskoj. Očekujemo od ministra Hajdaša Dončića ispriku te ga pozivamo da se ubuduće, kada bude govorio o umirovljenicima, pokuša staviti u ulogu osobe starije životne dobi kojoj je ionako mala mirovina jedini izvor prihoda”, stoji u priopćenju.

HSU izražava žaljenje zbog ad-hoc izjava koje stvaraju atmosferu neizvjesnosti te za učinak imaju gubitak povjerenja građana u institucije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.