Prati nas

Televizor

Kako su nas modni dizajneri zamišljali prije 76 godina

Haljine su, predviđeno je, stvar prošlosti, a žene bi trebale nositi i električne pojaseve koje će im pomoći u prilagodbi na klimatske promjene.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Neki od najslavnijih američkih modnih dizajnera pokušali su daleke 1939 godine predvidjeti kako će ženska moda izgledati 2000. godine. Na prvo su mjesto stavili praktičnost pa je tako jedan predvidio ‘montažno’ odijelo koje se može prilagoditi jutru, danu i večeri.

Haljine su, predviđeno je, stvar prošlosti, a žene bi trebale nositi i električne pojaseve koje će im pomoći u prilagodbi na klimatske promjene. Dodaci za kosu trebali su postati multifunkcionalne električne naprave poput svjetiljke.


Pogođeno je, međutim, kako će muškarac današnjice sa sobom nositi telefon i radio prijemnik, doduše, ne kao odjevni predmet.

.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP