Kako spriječiti ispadanje kose?
foto: BigStock

Nova nada za ćelave i sijede ili još jedna prevara?

Autor: • 11. 05. 2015. • Zdravlje1956 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U posljednje vrijeme na tržištu se nudi serum za rast kose koji sadrži niz „nevjerojatnih biljnih ekstrakata“, a koji zaustavlja ispadanje kose, pomaže zdrav ponovni rast kose, sprječava proces razvijanja sijedih vlasi i pomaže kosi povratiti izvornu boju. Navodno taj biljni serum „oživljava“ čak i najoštećeniju kosu te je čini „njegovanom, gustom i bujnom kao nikada prije“. No, je li riječ o lijeku ili još jednoj prevari, provjerio je znanstveno-liječnički tim portala Dokazi u medicini.

Navedeni sastojci tog biljnog seruma su gotu kola (lat. Centelly asiatica), He Shou Wu (lat. Fallopia multiflora), patuljasta palma (lat. Serenoa repens), magnezij, sibirski ginseng (lat. Eleutherococcus senticosus), ginkgo biloba, kopriva (lat. Urtica dioca), ekstrakt sjemenki grožđa i keratin.Gdje su dokazi?

Pretraživanjem literature nije pronađen niti jedan klinički pokus u kojem je pripravak takvog kombiniranog sastava istražen na ljudima za bilo što vezano za kosu ili dlake na bilo kojem dijelu tijela.

Zaključak

Gubitak kose i sijeda kosa pogađaju mnoge osobe. Da zaista postoji takav učinkovit pripravak koji će čudesno riješiti ćelavost, zaustaviti ispadanje kose, spriječiti razvoj sijedih dlaka i vratiti kosi izvornu boju te oživjeti i najoštećeniju kosu – ne bi nitko bio ćelav niti bi itko više imao potrebu kupovati boju za kosu, a vidimo i sami da to nije slučaj u svakodnevnom životu.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.