Prati nas

Ljubav

Seks za jednu noć: Pravila za žene

Ne pričajte o jednokratnom seksu nikome, pogotovo moralizirajućim prijateljicama i ljudima koji vam stalno nešto zamjeraju. Oni će učiniti da se zbog nedužne zabave osjećate loše.

Objavljeno

|

Gdje pronaći muškarca za seks?
foto: BigStock

Pogrešno je vjerovati da je seks isključivo igra za muškarce, dok su žene navodno nesposobne za odvajanje spolnosti i ljubavi. Upravo suprotno, žene također svjesno uživaju u seksu za jednu noć, tvrdi seksualni terapeut Ian Kerner, autor knjige She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman. Ipak, ženama savjetuje oprez i poštivanje nekih pravila.

Sigurnost

Seks za jednu noć s prijateljem ili prijateljevim prijateljem je siguran, budući da znate s kim imate posla. Ako ste u kombinaciji s potpunim neznancem, Kerner preporučuje seks na vašoj adresi ili u hotelu. Nikako ne biste trebali otići u njegov stan. Također pripazite na piće kako biste mogli donijeti dobre odluke i povući kočnicu u pravom trenutku. Jedno piće je u redu, ali tri su previše. Kondomi su obavezni i izvan svake diskusije.

Ne očekujte vezu

Da, događa se. Ponekad seks za jednu noć preraste u doživotnu vezu. Ali to vam je kao s alternativnom medicinom, nitko ne zna da li radi i kako radi, a uspješni slučajevi su ipak samo izuzeci koji se prepričavaju. Uživajte u seksu i zapamtite da je to samo seks. Obuzdajte očekivanja kako bi ste izbjegli razočaranja, savjetuje američka psihologinja Michelle Golland.

Manje priče, više rada

Ako se upuštate u odnos na čisto fizičkoj razini, ne morate partneru povjeriti svoje najskrivenije tajne. Pristojna komunikacija je u redu, ali pazite na granice. Uostalom, ne želite ga navesti da pomisli kako prema njemu gajite osjećaje. Posebno je važno prijateljima i bivšim dečkima naglasiti kako od njih očekujete samo seks i ništa više. Jasno i glasno.

Probudite se bez krivnje

Nema ništa pogrešnog u zadovoljavanju elementarnih ljudskih potreba, kaže Kerner. Podsjetite se da je to vaša svjesna odluka. Zabavili ste se, zadovoljili svoje potrebe i nitko time nije oštećen. Naprotiv.

Godišnji odmori su stvoreni za seks

Da, s muškarcima koje susrećete na godišnjem odmoru nemate prošlosti, a teško da će biti budućnosti, kaže Golland. Ostaje vam samo sadašnjost. Dodatna pogodnost je ta što nemate zajedničkih prijatelja, hotelska soba vam je na dohvat ruke, a daleko ste od svakodnevnih problema i obitelji. Pogledajte samo osmjehe tih divnih njemačkih i čeških žena koje same ljetuju na Jadranu. Godišnje odmore masno plaćate. Iskoristite ih na najbolji mogući način.

Za one koji žele znati više

Jednokratni seks je odličan način da se zabavite i naučite neke naprednije tehnike. Isprobajte sve što ste htjeli probati kako biste bili još bolji u trenutku kada upoznate „onoga pravog“. Cijeloživotno učenje je mantra 21. stoljeća.

Prespavati ili ne?

Ako ste ipak završili u njegovom stanu, razmislite o ovom pitanju. Ako ne očekujete emocionalno povezivanje, vrijeme je da dignete sidro i odete doma, kaže Kerner. Maženje ili buđenje u njegovom naručju može rezultirati čudnom situacijom i neriješenim statusom. Zašto biste ga ujutro vidjeli zgužvanog ili osjetili njegov loš dah? Treba znati kad je kraj, treba znati kad je najbolje.

Ne obećavajte nastavak komunikacije

Uzmite njegov telefonski broj. Nikada ne znate kada ćete se ponovno poželjeti družiti. Ali ako vas upita hoćete li ga nazvati, ne obećavajte ništa. Možda i hoćete, ali kome treba pritisak? Također ga nemojte dodavati na listu Facebook prijatelja. Bez obveza i veza, sjećate se?

Držite jezik za zubima

Bilo vam je lijepo, ali ne morate dijeliti svoje intimne zgode s ljudima koji to ne razumiju. To se posebno odnosi na moralizirajuće prijateljice i ljude koji vam uvijek nešto zamjeraju, kaže Kerner. Ne prenosite detalje bilo kome tko bi mogao učiniti da se osjećate loše zbog odluka koje ste donijeli. Uostalom, to je vaša privatna stvar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.