Kada je rođena Meryl Streep?
foto: BigStock

5 stvari koje niste znali o Meryl Streep

Autor: • 22. 06. 2015. • Show2143 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Teško je ne voljeti Meryl Streep, piše u Huffington Postu njihova kolumnistica Ann Brenoff. Prekrasna je, talentirana, nasmijava nas, može nas rasplakati, a skromna je i ponizna koliko god je to moguće. Popularna glumica danas je napunila 66 godina i htjeli smo na neki način obilježiti tu prigodu. Mnogo tinte i piksela je potrošeno kako bi se zabilježila karijera ove tri puta oskarom ovjenčane zvijezde, a mi smo otkrili  nekoliko detalja u vezi s njom koji bi vas mogli iznenaditi. Tu navodimo njih pet:

1. Niska je

OK, nije niska poput Martina Scorsesea (160 cm), ali ima 162 cm i unatoč tome je glumila 188 cm visoku Juliju Child u filmu iz 2009. “Julia i Julia.” Za taj film, cijeli set i kutovi kamere su podešeni tako da Streep djeluje više, da ne spominjemo da je morala nositi cipele s jako visokim petama.2. Osim što je lijepa, i pametna je

Streep ima diplomu sa fakulteta Vassar i umjetničku diplomu s Yalea od 1975. U najranijoj dobi pokazivala je nevjerojatnu sposobnost da oponaša naglaske i da brzo memorira redove teksta.

3. Snimila je scenu “izbora” U “Sophijinom izboru” iz prvog pokušaja

Priča se da je odbila drugo snimanje scene zbog toga što ju je prvo snimanje emocionalno iscrpilo. Ovo je sjajan primjer jedne od najprepoznatljivijih holivudskih scena koja je snimljena iz prvog pokušaja.

4. To je obiteljski posao, i to već dulje vrijeme

Gledatelji će gledali Streep kako glumi uz svoju najstariju kćer, 31-godišnju Mamie Gummer, u nadolazećem “Rickiju i Flashu”. Gummer je i prije bila u filmovima svoje majke, igrala je cameo ulogu u “Heartburnu” iz 1986. kada je imala samo 2 godine, kao i u “Eveningu” iz 2007. Streep osim nje ima još troje djece.

5. Drži rekord u nominacijama za oskara: ukupno 19

Ukupno je imala 259 nominacija za nagrade a osvojila je 171 nagradu. Ako ste njezin fan, vjerojatno ste to već znali.

Sretan vam rođendan, gospođo Streep. Želimo vam da proslavite još mnoge.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.