Je li voda u Jarunu sigurna za kupanje?
foto. BigStock

Zagrebački Jarun: Zagađena umirovljenička rivijera?

Autor: • 03. 06. 2015. • Vijesti2754 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Prema informacijama koje je tijekom sjednice Gradske skupštine objavila pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum Malo jezero i Otok Univerzijade na Jarunu nemaju mikrobiološki ispravnu vodu. Zbog toga bi bilo dobro da građani izbjegavaju kupanje na tim lokacijama na kojima su otkrivene velike koncentracije bakterija Escherichia coli i enterokoka. Na ostalim lokacijama, tvrdi, kupanje nije opasno. Riječ je o  Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevci. Dodala je i da se građani mogu bez ikakvih problema kupati i na Bundeku.

Do sada se nikada ovakva situacija nije dogodila na Jarunu, a pretpostavlja se da je problem u kanalizaciji, pticama močvaricama, sportskim klubovima te činjenici da je na tom području mnogo objekata za koje nije posve jasno gdje ispuštaju kanalizaciju.Gradonačelnik Milan Bandić pak umiruje javnost i poručuje: “Nemojte molim vas plašiti ljude – ništa nije zagađeno. Voda je za kupanje, ljudi se kupaju i kupat će se još u čistijoj vodi ako gradonačelniku Bog da zdravlje. Čuvajte se sunca da vas previše ne sprži i ne nanese neke melanome na vašem tijelu, a što se tiče vode na Jarunu, slobodno se kupajte. Ja sam pio vodu s Bundeka, sad ću se i na Jarunu okupati, prije ljeta. Pozvat ću vas!” Ipak, gradonačelnik je u Skupštini rekao kako nije siguran kamo odlaze fekalne vode iz jarunskih objekata; u kanalizaciju ili u samo jezero.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.