Prati nas

Vijesti

Zagrebački Jarun: Zagađena umirovljenička rivijera?

Do sada se nikada ovakva situacija nije dogodila na Jarunu, a pretpostavlja se da je problem u kanalizaciji, pticama močvaricama, sportskim klubovima te činjenici da je na tom području mnogo objekata za koje nije posve jasno gdje ispuštaju kanalizaciju.

Objavljeno

|

Je li voda u Jarunu sigurna za kupanje?
foto. BigStock

Prema informacijama koje je tijekom sjednice Gradske skupštine objavila pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum Malo jezero i Otok Univerzijade na Jarunu nemaju mikrobiološki ispravnu vodu. Zbog toga bi bilo dobro da građani izbjegavaju kupanje na tim lokacijama na kojima su otkrivene velike koncentracije bakterija Escherichia coli i enterokoka. Na ostalim lokacijama, tvrdi, kupanje nije opasno. Riječ je o  Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevci. Dodala je i da se građani mogu bez ikakvih problema kupati i na Bundeku.

Do sada se nikada ovakva situacija nije dogodila na Jarunu, a pretpostavlja se da je problem u kanalizaciji, pticama močvaricama, sportskim klubovima te činjenici da je na tom području mnogo objekata za koje nije posve jasno gdje ispuštaju kanalizaciju.

Gradonačelnik Milan Bandić pak umiruje javnost i poručuje: “Nemojte molim vas plašiti ljude – ništa nije zagađeno. Voda je za kupanje, ljudi se kupaju i kupat će se još u čistijoj vodi ako gradonačelniku Bog da zdravlje. Čuvajte se sunca da vas previše ne sprži i ne nanese neke melanome na vašem tijelu, a što se tiče vode na Jarunu, slobodno se kupajte. Ja sam pio vodu s Bundeka, sad ću se i na Jarunu okupati, prije ljeta. Pozvat ću vas!” Ipak, gradonačelnik je u Skupštini rekao kako nije siguran kamo odlaze fekalne vode iz jarunskih objekata; u kanalizaciju ili u samo jezero.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.