Prati nas

Show

Preminuo legendarni glumac Omar Sharif

Legendarni ‘Lawrence od Arabije’ bolovao je od Alzheimerove bolesti, što je potvrdio i njegov agent Steve Kenis u svibnju. Njegov sin je tom prilikom rekao kako se Sharif, primjerice, sjeća da je glumio Doktora Živaga, ali se ne može sjetiti tko je još glumio u tom filmu.

Objavljeno

|

Doktor Živago (1965.)

Glumac Omar Sharif, najpoznatiji po svojim ulogama u filmu Lawrence od Arabije i Doktor Živago, umro je u 84. godini života nakon srčanog udara.

Kako su javili svjetski mediji, legendarni ‘Lawrence od Arabije’ bolovao je od Alzheimerove bolesti, što je potvrdio i njegov agent Steve Kenis u svibnju. U priopćenju koje je tada objavljeno nisu dodane nikakve dodatne informacije o stanju glumca, ali je njegov sin, Tarek Sharif, neke pojedinosti iznio u svojem intervjuu španjolskim novinama ‘El Mundo‘. Tom je prilikom rekao kako se njegov otac, primjerice, sjeća da je glumio Doktora Živaga, ali se ne može sjetiti tko je još glumio u tom filmu.

Egipćanin po rođenju, Omar Sharif svjetsku je slavu stekao 1962. godine svojom ulogom u spomenutom filmu ‘Lawrence od Arabije‘, inače prvom Sharifovom filmu na engleskom jeziku. Za tu je ulogu zaslužio i nominaciju za Oscara, a u filmu je uz Sharifa igrao i slavni Peter O’Toole.

Možda najznačajnija Sharifova uloga je ona u ‘Doktoru Živagu’ u kojemu je glumila i Julie Christie. Posljednji put Omar Sharif je bio pred kamerama 2013. godine.

Rođen je kao Michael Demitri Shalhoub 10. travnja 1932. u Aleksandriji.  Bio je među najpoznatijim igračima bridža na svijetu i napisao je nekoliko knjiga o toj igri prije nego je prestao igrati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.