Prati nas

Vijesti

Miyazaki (105) postavio rekord, želi utrku s Boltom

‘Krenuo sam tako sporo da mi se htjelo plakati. Možda starim’, rekao je vremešni atletičar. Baš kao i slavni Bolt, i on je nakon slabog starta uhvatio pravi ritam i stigao na cilj uz pljesak gledatelja.

Objavljeno

|

Sport za starije
foto: Toru Yamanaka

Živahni japanski starčić Hidekichi Miyazaki postavio je u srijedu svjetski rekord u utrci na 100 metara u kategoriji starijih od 105 godina i rekao da i dalje sanja kako će se jednog dana ogledati protiv najbržeg čovjeka svijeta Usaina Bolta, javlja Hina.

Miyazaki, kojeg zovu “Zlatni Bolt”, pretrčao je sto metara za 42 sekunde i 22 stotinke u Kyotu. Time je postavio svjetski rekord jer Guinnessova knjiga dosad nije imala zabilježen nijedan rezultat u dobnoj kategoriji od 105 do 109 godina. “Nisam zadovoljan rezultatom”, izjavio je taj malešni atletičar, visok 153 centimetra, pošto je povratio dah. “Krenuo sam tako sporo da mi se htjelo plakati. Možda starim”, rekao je.

Baš kao i slavni Bolt, i on je nakon slabog starta uhvatio pravi ritam i stigao na cilj uz pljesak gledatelja. Uspjeh je proslavio fotografirajući se u pozi munje, baš kako to, naravno, radi i slavni Jamajčanin.

Miyazaki je s vremenom 29,83 sekunde bio Guinnessov svjetski rekorder u skupini stogodišnjaka. Nedavno mu je rekord za gotovo tri sekunde ‘skinuo’ Amerikanac Don Pellmann. Vrijeme će pokazati hoće li Pellmann moći izazvati Miyazakija i u novoj kategoriji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.