Prati nas

Vijesti

Karamarko obećao prosječnu mirovinu od 3500 kuna

Za umirovljenike o kojima se nitko ne brine Karamarko najavljuje i nacionalne mirovine. Obećao je i prosječnu mirovinu od 3.450 kuna do kraja svoje vladavine. Dakako, ako mi birači daju povjerenje.

Objavljeno

|

Tomislav Karamarko obećao umirovljenicima veće mirovine
Tomislav Karamarko (foto: hdz.hr)

Na predstavljanju izbornog programa Domoljubne koalicije u Sisku, šef HDZ-a Tomislav Karamarko još je jednom najavio zemlju blagostanja za umirovljenike.

„Povećavat ćemo mirovine za pet posto na godinu, sve dok ne osiguramo da prosječna mirovina iznosi 60 posto prosječne plaće. Osim toga, za umirovljenike o kojima se nitko ne brine osigurat ćemo nacionalne mirovine“, izjavio je Karamarko.


Prema izračunu portala MojeVrijeme.hr, HDZ-ov pretendent na premijersko mjesto obećao je prosječnu mirovinu od 3.450 kuna do kraja svoje vladavine, računato prema trenutnom iznosu prosječne neto plaće. Prosječna mirovina u rujnu 2015. godine iznosila je 2.237 kuna.

.

Vijesti

Merkel u srijedu slavi 65. rođendan. Iako i dalje drhti, kaže: Sposobna sam

Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

Objavljeno

|

Autor

“Osjećam se sasvim dobro i nema potrebe za brigom”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel o napadima drhtavice, javlja Deutsche Welle. Ona je tako u srijedu po drugi put govorila o temi koja tjednima zaokuplja pažnju javnosti. Njene riječi došle su poslije trećeg napada drhtavice koji je javno zabilježen, ovog puta na dočeku finskog premijera Anttija Rinnea. Drhtanje je bilo nešto blaže i kraće od prethodna dva puta.

Merkel je rekla da je u fazi “oporavka” nakon prve drhtavice početkom lipnja. Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.


“To očito još nije sasvim gotovo, ali postoji napredak i sada neko vrijeme moram živjeti s tim”, rekla je kancelarka, dodajući kako vjeruje da će napadi proći kako su i došli. Ona na potpitanja novinara nije željela precizirati što su uzroci zdravstvenih tegoba. “Inače sam čvrsto uvjerena da sam sasvim sposobna”.

Time je pokušala ugušiti rasprave o tome je li njeno zdravlje tako narušeno da više ne može obavljati kancelarski posao. Merkel u srijedu navršava 65 godina, piše Deutsche Welle.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP